Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági para

Startup

Biztonsági para

Európának esélyt ad az amerikai lehallgatási botrány.

Az NSA-botrányban már érintett több amerikai biztonsági cég, közöttük tűzfalak és vírusirtó szoftverek gyártói. A német G Data azt javasolja az európai döntéshozóknak, hogy mérlegeljék ezeket az információkat, amikor biztonsági megoldásokat választanak.

A G Data a világ első vírusirtógyártója. Több mint 28 éve őrzi függetlenségét, és többek között Németországban is a legnépszerűbb biztonsági megoldások egyike. A vállalat még 2011-ben világossá tette álláspontját, mely szerint nem működik együtt semmilyen amerikai vagy európai biztonsági szervezettel, így többek között az NSA-val és a CIA-val sem.

nsa-data-mining

„Az informatikai biztonsági megoldásoknak hatékony védelmet kell nyújtaniuk minden kockázat ellen. Nem különböztethetjük meg a kártevőket aszerint, hogy azok bűnözőktől vagy kormányzati ügynökségektől származnak” ‒ nyilatkozta az eseményekkel kapcsolatban Frank Heisler, a G Data Software AG igazgatója. A cég Németországban fejleszti biztonsági szoftvereit, és termékei megfelelnek a szigorú német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) rendelkezéseinek, amelyek többek közt megtiltják a személyes adatok előzetes engedély nélküli összegyűjtését és felhasználását is.

A német TeleTrust ipari szövetség még 2011-ben felállította az „IT Security made in Germany” (ITSMIG) nevű munkacsoportot, amely azt a feladatot tűzte ki, hogy meghatározza a biztonságos és megbízható biztonsági megoldások jellemzőit. Az összes ITSMIG-tagnak, beleértve a G Data vállalatot is, öt kritériumnak kell megfelelnie, hogy kiérdemeljék a védjegyet. Ezek közül a legfontosabb, hogy termékeik nem tartalmazhatnak semmilyen rejtett hozzáférési pontot, vagy közismertebb nevén hátsó ajtót. Hazai cégeknek is példát nyújthat a német kezdeményezés, mivel az amerikai cégek szavahihetősége mindenképpen kétséges.

Forrás: Insiderblog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés