Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rengeteg kiállító választotta a Universal Robots kollaboratív robotjait az Automate kiállításon

Ipar

Rengeteg kiállító választotta a Universal Robots kollaboratív robotjait az Automate kiállításon

Kép: Origo

Rengeteg kiállító választotta a Universal Robots kollaboratív robotjait az Automate kiállításon

Az Automate és ProMat szakkiállítás harmincál is több kiállítója választotta a Universal Robots kollaboratív robotkarjait a saját bemutatójához, így a vállalat piacvezető a kiállításon a kobotok tekintetében.

A Universal Robots jellegzetes, halványkék csuklós, együttműködő robotkarját kemény munka közben láthatták az érdeklődők az Automate és ProMat 2019 szakkiállításán április 8. és 11. között Chicagóban, a McCormick Place-en.

Több mint 30 kiállító mutatott be nyolcvannál is több kollaboratív robotalkalmazást UR robotokkal, mely ékes bizonyítéka a Universal Robots által automatizált feladatok és megoldások széles skálájának. A kiállított kobotok vizuális termékellenőrzést végeztek, menet közben darabokat emeltek le a szállítószalagról, mobil robotplatformra szerelve végezték szerszámgépek alkatrész kiszolgálását – emellett válogattak, majd a termékeket fali tárolókba és zsákokba helyezték. A kiállított robotok a hetedik, kiegészítő tengelyen is mozogtak, ajándékot osztogattak a látogatóknak, golfoztak a leterített zöld szőnyegen, és ez még csak a kezdet.

„Rohamosan bővül együttműködő robotjaink köre. Végigjárva a kiállítói szinteket, azonnal feltűnik, hogy kobotjaink gyors és egyszerű integrálása mára egyszerre irányítja a kobotok által segített OEM megoldásokat, és fogadja be a Universal Robots által hitelesített plug and play termékeket.” 

– mondta Stuart Shepherd, a Universal Robots Americas üzletágának regionális értékesítési igazgatója.

A Universal Robots létrehozta UR+ felületét, azon szoftverek és kiegészítők virtuális bemutatótermét, amelyeket a kobotokkal való kifogástalan működés érdekében már teszteltek és hitelesítettek is. A megfogóktól kezdve a szoftvereken, szenzorokon, és kamerákon keresztül az egyéb tartozékokig, a Universal Robots+ nem csupán azt teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy az integrálást követően azonnal munkába állítsák a UR robotjukat, de mindez a fejlesztői hálózat és a Universal Robots példa nélküli együttműködésének is bizonyítéka. A felület jelenleg több mint 140 hitelesített UR+ terméket foglal magába 400-nál is több cégtől, amelyek a kereskedelmi fejlesztőprogram részesei. 22-en közülük az Automate és ProMat kiállításon mutatták be a hitelesített UR+ termékeiket.

A résztvevők ellátogathattak a Universal Robots 7154-es számú hatalmas kétszintes standjához, ahol lehetőségük volt megismerkedni a cég piacvezető kobotjaival,  és a vállalat új zászlóshajóiként emlegetett együttműködő robotjaival, az e-Seriessel is, amely új standardot állít az együttműködő robotok teljesítménye terén. Az e-Series egyébként díjat nyert a Control Engineering’s Engineers’ Choice Award 2019-en, a Motion Control kategóriában, amelyet az Automate fesztivál első napján rendeztek meg Chicagóban.

A látogatók találkozhattak Universal Robots kobotokkal munka közben a kiállító standokon: megnézhették a legmodernebb csiszolási technikát a FerRobotics élő bemutatóján, valamint megismerkedhettek a legújabb darabszedési megoldásokkal az EuroSort Inc. standjánál. A MoviMED pedig forradalmi 3D-s képalkotó megoldásokkal készült, amely új távlatokat teremt a minőségbiztosításban.

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés