Connect with us

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

dalmaszondy_hungary_open_stilllifeopencompetition_2019-1

E-Környezetvédelem

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

A 2020-as a Sony World Photography Awards új kategóriája a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet

A Professzionális verseny új kategóriája a jelenkor környezeti problémáin keresztül mutatja be a fotózás erejét

Elindult a nevezés az idén XIII. alkalommal megrendezett, nemzetközileg elismert Sony World Photography Awardsra.

A fotósok a www.worldphoto.org weboldalon ingyenesen regisztrálhatnak a versenyre.

2020-ban bemutatkozik a Sony World Photography Awards Professzionális versenyének legújabb kategóriája, a Környezet, amelynek célja, hogy felhívja a kortárs alkotók figyelmét a téma fontosságára. Mindemellett átalakul az Ifjúsági verseny is, így világszerte több fiatal tehetség vehet részt a pályázaton és mutathatja be munkáját szélesebb közönség előtt.

A Sony bejelentette a 2019-es Sony Grant támogatói program díjazottjait is. A 2019-es Sony World Photography Awards nyertesei és shortlistesei közül kiválasztott művészek a Sony Grant támogatásával teljes alkotói szabadságban részesülhetnek, és lehetőségük nyílik hosszútávú projektek révén új műveket létrehozni. A legjobb példa a 2018-as Év Fotósának választott Alys Tomlinson filmje, melyet idén nyáron mutatnak be a franciaországi Rencontres d’Arles-ben. A film Tomlinson díjnyertes Ex-Voto című sorozatának folytatása.

A 2019-es Sony World Photography Awards Kiállítás nyertes és shortlistes képeiből álló tárlatát 25 ezren tekintették meg Londonban, amely most világkörüli útra indul. A kiállítás először Japánban nyílik meg június 1-től, majd ezt követően Németországban, Olaszországban, Indiában és Mexikóban bemutatja az elmúlt év legjobb kortárs fotósainak munkáit.

A környezeti problémákra hívja fel a figyelmet a Professzionális verseny új kategóriája

A Professzionális verseny tíz kategóriában díjazza azokat a szépművészeti és fotóújságírói munkákat, amelyek a fotózás határait feszegetik. Az új Környezet kategóriában a fotósoknak lehetőségük nyílik arra, hogy felhívják a figyelmet a világunkat érintő környezeti problémákra.

 “A 2019-es Év Fotósa díj elnyerése karrierem és életem egyik legmeghatározóbb pillanata volt. Csodálatos érzés, hogy a nemzetközi közönség is megismerheti munkáimat. A bejelentést követően azonnal elkezdett csörögni a telefonom, és azóta sem némult el! Az embereket érdekli a történet, amit el szeretnék mondani. Hogy is kívánhatnék ennél többet?”

mondta tavalyi győzelmével kapcsolatban az olasz művész, Federico Borella.

A zsűri 2019-ben Borella megindító fotóriportját választotta abszolút győztesnek, amelyet az indiai Tamil Nadu térségbeli éghajlatváltozás okozta tragédiák ihlettek.

Megnyílik a világ a jövő tehetségei előtt

A megújult Ifjúsági verseny 12-19 fiatal éves fotósok jelentkezését várja 2019. június és december között. Ebben az időszakban az indulók minden hónapban három fényképpel regisztrálhatnak egy előre meghatározott témában, majd a zsűri kiválasztja az adott hónap legjobb és shortlistes fényképeit. A győztesek esélyt kapnak, hogy elnyerjék az Év Ifjúsági fotósa címet.

A verseny havi rendszerességével újabb esélyek nyílnak meg a fotósok előtt, amellyel munkájukat szélesebb közönség is megismerheti. A résztvevők szakértői segítséget is igényelhetnek az aktuális témával kapcsolatban.

A Professzionális és Ifjúsági versenyek mellett 2020-ban visszatér a Nyílt verseny, amely a legjobb egy képből álló képeket díjazza tíz kategóriában, valamint a fotózást tanulókat megszólító Diák verseny is. A Nemzeti díj program továbbra is várja a nevezéseket a világ több mint 60 országából, hogy felkutassa és elismerje a helyi fotós tehetségeket.

A nevezéseket a szakértői zsűri névtelenül bírálja el, így minden fotós egyenlő esélyekkel indul a végső győzelemért.

A fotópályázat győztesei a Sony digitális képalkotó eszközei mellett nemcsak a 60 000 dolláros pénznyereményből részesülnek, de ellátogathatnak az éves londoni díjátadó ceremóniára is. A shortlistes képeket bemutatják a Sony World Photography Awards éves kiállításán, amely a londoni tárlat után globális turnéra indul. A 2019-es Sony World Photography Awardsra 327 000 nevezés érkezett a világ 195 országából. A fotóversenyt és kategóriáit érintő részletes információkért látogasson el a www.worldphoto.org/swpa weboldalra.

A 2019-es Sony Grant díjazottak

A World Photography Organisation és a Sony elhivatott a kortárs fotósok támogatását és a nemzetközi fotós kultúra folyamatos fejlesztését illetően.

A 2016-ban elindított Sony Grant Támogatói Program díjazottjait a Sony választja ki a Professzionális és a Diák kategóriák nyertes és shortlistes alkotóiból. A 2019-es Sony Grant kihirdetett díjazottjai: Yan Wang Preston (Egyesült Királyság), Ed Thompson (Egyesült Királyság), Kohei Ueno (Japán) és Thomas Uusheimo (Finnország). Ők egyenként 7000 dolláros támogatásban és a Sony digitális képalkotó eszközeiben részesülnek, amellyel saját projektet készíthetnek.

A 2019-es Sony Grant díjazottjai a Diák kategóriában: Joel Davies (Central St Martins, Egyesült Királyság), Sam Delaware (Pacific Union College, Egyesült Államok) and Tobias Kristensen (Danish School of Media & Journalism, Dánia). Mindhárom diák fejenként 3500 dolláros támogatást kap egy közös projekt létrehozására, melyet csapatként készítenek el.

A támogatói program díjazottjainak munkáit a 2020-es Sony World Photography Awards kiállításán mutatják be. A Sony Grant támogatói progamról további információkat a www.worldphoto.org/sony-grant weboldalon olvashat.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom