Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Föld Órája klímakampányhoz természetesen a Samsung is csatlakozik

E-Környezetvédelem

A Föld Órája klímakampányhoz természetesen a Samsung is csatlakozik

Kép: Gardenista

A Föld Órája klímakampányhoz természetesen a Samsung is csatlakozik

Az előző évekhez hasonlóan a Samsung 2019-ben is csatlakozik a World Wildlife Fund (WWF) kontinenseken átívelő Föld Órája kezdeményezéséhez.

A nemzetközi összefogás keretein belül a vállalat március 30-án este fél 9-kor egy órára áramtalanítja legnagyobb budapesti kijelzőit és reklámfelületeit, így hívja fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és inspirálja vásárlóit, hogy ők is csatlakozzanak a felmelegedés elleni küzdelemhez.

Az energiatakarékossági akciót 2008 óta minden március utolsó szombatján rendezi meg a WWF. Tavaly összesen 17 800 műemlék, nevezetesség és további különböző felületek világítását kapcsolták le a világ 188 országában. A Föld Órája lehetőséget biztosít, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemhez bárki, akár egyéni szinten is csatlakozzon, és alkalmat teremt arra, hogy a környezettudatos életmód a mindennapi témák egyikévé váljon.

„Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen nemzetközi kezdeményezés részesei lehetünk. A Samsung számára kiemelten fontos, hogy felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy akár már ma megkezdhetik egyéni szinten is a felmelegedés elleni küzdelmet. Mindehhez akár elég az is, ha otthonunkban és munkahelyünkön odafigyelünk az energiatakarékosságra és a tudatos fogyasztókká válunk”

mondta el Witsch Gerda, a Samsung marketing vezetője.

Az idei Föld Órája kezdeményezéshez a Samsung számos leányvállalata csatlakozik világszerte, Magyarországon az olyan központi helyeken elhelyezett felületeket áramtalanítja a vállalt, mint a Váci út mellett, a Margit híd budai hídfőjénél, a Széna téren, illetve az Allé bevásárlóközpontnál elhelyezett Galaxy S10, valamint a Deák Ferenc téren található QLED TV hirdetéseket. A gyártó emellett budapesti székhelyén, az Oktogonon, és az M1-es és M7-es autópálya mellett található Samsung logók világítását is kikapcsolja az idei Föld Órája során.

A Samsung számára nemcsak március utolsó szombatja, hanem az egész 2019-es év a zöldebb jövő megteremtéséről szól. Ennek megfelelően a gyártó már az év első felétől kiemelt hangsúlyt fektet az innovatív csomagolási megoldások alkalmazására, és olyan környezetbarát anyagokból készíti telefonjai, tabletjei és háztartási gépei borítását, mint a papír és az újrahasznosított vagy bioműanyag. Emellett a dobozokban található műanyag tálcákat papírtartókra cseréli, valamint a Samsung termékeket borító műanyag védőfólia helyét környezetbarát anyagokból készült csomagolás veszi át. Ezen túlmenően a vállalat összesen 500 ezer tonna újrahasznosított műanyag felhasználását, valamint 7,5 millió tonna leselejtezett termék összegyűjtését tervezi 2030-ig.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés