Connect with us

Hirdetés

technokrata

A modern környezetvédelem is a mesterséges intelligenciát hívja segítségül

E-Környezetvédelem

A modern környezetvédelem is a mesterséges intelligenciát hívja segítségül

Forrás: Microsoft News Center

A modern környezetvédelem is a mesterséges intelligenciát hívja segítségül

Forradalmi megoldásokat ígér az emberiségre váró fenntarthatósági kihívásokra a zöldügyekkel foglalkozó civilszervezetek és a technológia találkozása – derült ki a Microsoft AI for Good (Mesterséges intelligencia a Közjóért) rendezvénysorozatának második állomásán.

Az eseményen a klímaváltozás hatásai, a vízkészletek megóvása, a veszélyeztetett fajok védelme és a mezőgazdasági termelés kérdéseit is felvetették.

ngo-brunch3

A bolygónk segítségért kiált, mi pedig a mesterséges intelligenciának köszönhetően ma már képesek vagyunk megérteni az összetett ökológiai problémákat, és megtalálni rájuk a legjobb válaszokat. Ezt a lehetőséget fogta szisztematikusan keretek közé a Microsoft és NIOK Alapítvány közös szervezésében megrendezett AI for Earth (Mesterséges intelligencia a bolygónkért), amelynek során a Microsoft hazai, az éghajlatváltozással, vízügyekkel, a biodiverzitással és az élelmezéssel foglalkozó civileket látott vendégül. A 21. században a mesterséges intelligencia a zöld ügyekkel foglalkozó civilszervezetek munkáját is sokkal hatékonyabbá és célorientáltabbá teheti, a találkozó pedig alkalmat adott a szerteágazó lehetőségek megismerésére.

„A klímaváltozás elleni küzdelmet ma már nem tudjuk megnyerni a technológia nélkül”

– figyelmeztetett Ámon Ada, az éghajlatváltozás hatásaival foglalkozó E3G (Third Generation Environmentalism) agytröszt vezető munkatársa, aki úgy vélte, az MI használatával felmerülő energiaigényt megújuló energiaforrásokra kell alapozni. Ámon Ada a környezetvédelmi problémák megoldásait elősegítő technológiai fejlődésről is markáns véleményt fogalmazott meg: szerinte az innovációnak kéz a kézben kell járnia a kultúraváltással, azaz az emberek magatartásán, hozzáállásán is sokat kell még változtatni.

ngo-brunch

A mesterséges intelligencia képessé tesz bennünket arra, hogy hatékony választ találjunk egy, a hagyományos eszközökkel nehezen kezelhető problémára és a jelenleginél nagyságrendekkel rövidebb idő alatt oldjuk meg azokat. Kiss Zoltán, a Microsoft Magyarország felhőüzletágának vezetője szerint a sikeres alkalmazáshoz adatokra és a feldolgozásukhoz szükséges képességekre van szükség:

„A Microsoft AI for Earth programja segít a környezetvédelemmel foglalkozó szakembereknek az MI megismerésében és a technológiához való hozzáférésben. A mesterséges intelligencia az emberi képességek multiplikátora, a technológiát azonban csak az alapvető etikai irányelveket betartva fordíthatjuk az emberiség javára. A Microsoft stratégiájának alapja, hogy az AI eszközöket csakis igazságos, megbízható, biztonságos, befogadó, átlátható és felelős módon hasznosítsuk.”

Az AI for Good rendezvénysorozat márciusban az etikusság témakörével folytatódik. A Microsoft AI for Earth programjáról az alábbi linken találhat további részleteket: https://www.microsoft.com/en-us/ai-for-earth

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés