Connect with us

technokrata

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

(FILES) This picture taken 18 July 2006 shows cyclists passing through thick pollution from a factory in Yutian, 100km east of Beijing in China's northwest Hebei province. China has no plans to radically change its reliance on coal and other dirty fuels despite already feeling the impacts of global warming, a leading Chinese meteorologist said 06 February 2007. In the first official Chinese response to a stark UN report issued last week on climate change, Qin Dahe said China lacked the technology and financial resources for a wholesale conversion to cleaner energy sources. AFP PHOTO/Peter PARKS/FILES (Photo credit should read PETER PARKS/AFP/Getty Images)

E-Környezetvédelem

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

Kínában felavatták a világ legnagyobb légtisztítóját

Az építmény 100 m magas és elképesztő eredményeket proodukál

Korunk egyik legnagyobb problémája a szmog. Magyarországon szerencsére ritkán találkozunk olyan szintű légszennyezettséggel, hogy ez hirtelen problémát okozna, bár az köztudott, hogy a fővárosban élni nem egy tüdőbarát dolog, ha van is baj, egy pár napos forgalomkorlátozás meg szokta oldani a problémát.

tower-at-night

Kínában teljesen más a helyzet, hiszen ők minden nap, minden percében küzdenek a városi szmoggal, erre próbál megoldást kínálni ez a hatalmas légtisztító. Mivel olyan szintű a probléma, hogy alig lehet látni már a nagyvárosokban, ezért mindenképp kellett találni egy korszerű és innovatív megoldást a problémára, hiszen a halálesetek körülbelül 17%-a légszennyezettségnek köszönhető. – írja a HVG

Sajnos az elektromos autók még nem annyira elterjedtek, hogy megoldják a gondot, úgyhogy most egy hatalmas kültéri légtisztítóval próbálkoznak, ráadásul egyből nagy sikerrel, hiszen 15%-al csökkent is a légszennyezettség a bekapcsolás után. Egyébként maga a masina napenergiával működik és egész évben képes lesz ellátni a feladatát.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom