Connect with us

technokrata

Kifejezetten izgalmas energiaellátási koncepciók láttak napvilágot

E-Környezetvédelem

Kifejezetten izgalmas energiaellátási koncepciók láttak napvilágot

Kifejezetten izgalmas energiaellátási koncepciók láttak napvilágot

A vector-díj hatodik fordulója következik

Elgondolkodott már azon, hogy az energia és az adatok hogyan jutnak el biztonságosan egy ipari robot karjához? Vagy azon, hogy a konténerkikötőkben alkalmazott parti hajódaruk hogyan képesek több évig, a nap 24 órájában megbízhatóan üzemelni? Vagy esetleg azon, hogy miként mozgatható egy sínen gördülő kamera nagy sebességgel akár több száz méter távolságra megakadás vagy vibráció nélkül? Ezekre a kihívásokra az energialánc-rendszerek jelentik a megoldást. A leginnovatívabb és legötletesebb alkalmazások felderítése céljából a motion plastic megoldások szakértője, az igus minden második évben vár új pályázókat a vector-díjra: a legutóbbi kihirdetésére a 2017-es Motek kiállításon került sor.

 

A vector-díj pénzjutalommal jár, amely akár 5000 euró is lehet. A győzteseket a 2018-as Hannoveri Vásáron egy tudományos-kutatási szakértőkből, médiaszakemberekből és különféle szervezetek képviselőiből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül. Iparágtól függetlenül bárki részt vehet a versenyben, aki újszerű, újító energialánc-alkalmazással tud előállni.

„Mind a mai napig találkozunk új és szokatlan, gyakran nagy sebességű és bonyolult forgó mozgásokat felvonultató alkalmazásokkal„

– magyarázza Michael Blass, az igus e-chain rendszerekkel foglalkozó részlegének vezetője.

„Ez a verseny egyedülálló alkalom arra is, hogy jobban megismerjük a termékeinkben rejlő lehetőségeket.”

A díjra való jelentkezés határideje 2018. február 23.: eddig kell bemutatni az alkalmazást annak rövid leírásával, illetve a róla készült fotókkal és videókkal a zsűrinek. További információkért kérjük, látogassa meg a www.igus.hu/vectoraward oldalt. Itt a részvételi feltételeken túl megtekinthetők a vector-díj megalapítása (2008) jutalmazott nyertesek, illetve azok számos izgalmas és újító alkalmazása. Az alkalmazási területek tárháza a munkaplatformoktól és a töltőüzemektől a fogaskerék-köszörűkön át egészen a vesekőzúzó gépekig terjed.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom