Connect with us

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

digitalis_rontgen

e-Egészségügy

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

Magyarországon is bevezette egészségügyi — klinikai és sebészeti — monitorait és digitális röntgen megoldásait az LG Electronics (LG) röviddel azután, hogy a dél-koreai vállalat az idén belépett az orvosi képalkotás globális piacára.

Az orvosi ellátás során akár életeket is menthet a képalkotó diagnosztika gyorsasága és pontossága. Az LG Electronics kifejezetten e területekre fókuszált, amikor az idén a klinikai és sebészeti monitoraival, valamint digitális érzékelőivel belépett az orvosi képalkotás piacára. Az új termékek speciális megoldásokkal könnyítik meg a különféle szakterületek mindennapi munkáját.

sebeszeti_monitor

„Az egészségügyi monitorok üzletága az LG-nél vadonatúj, világviszonylatban az idén indítottuk útnak. Úgy látjuk, hogy az IT-szektorban, azon belül is a monitor- és kijelzőgyártásban szerzett technológiai tapasztalataink alapján vezető szerepet tölthetünk be az óriási potenciállal rendelkező egészségiparban is”

— mondta Darren Jang, a dél-koreai társaság IT-termékekért felelős regionális vezetője.

Digitális röntgen

Az LG a digitális röntgenfelvétel elkészítésétől az elkészült kép megjelenítéséig számos professzionális megoldást kínál a képalkotó diagnosztika számára: digitális CsI AED technológiájú röntgen érzékelői kiváló minőségben készítik el a felvételeket, miközben ellenállóak a legalább 1 mm méretű objektumokkal és a felvételkészítés során a készülékre kerülő folyadékokkal szemben. Mivel mindkét érzékelő 3 másodperc alatt továbbítja az elkészült röntgenképet a vezetéken keresztül csatlakoztatott diagnosztikai monitorra, vezeték nélküli használat esetén pedig mindez csupán 6 másodpercet vesz igénybe, a röntgenszoba és a diagnosztika közötti kommunikáció a lehető leggyorsabb lesz.

Klinikai monitorok

A diagnosztikában kifejezetten fontos, hogy a kijelző tökéletesen jelenítse meg a szürke minden árnyalatát. Az LG klinikai ellenőrző monitorai (19HK312C és 27HJ712C modellek) megfelelnek a DICOM Part 14 szabványnak, amely az amerikai elektronikai gyártók szövetsége (National Electrical Manufacturers Association — NEMA) és az Amerikai Radiológiai Testület (American College of Radiology) szigorú iránymutatása az orvosi képalkotási célokra használt kijelzők szürkeárnyalatos színmegjelenítésére és a termékek minőségére vonatkozóan. Mivel a kórházi eszközök intenzív használatnak vannak kitéve, az LG kijelzőiben egy érzékelő folyamatosan méri a monitor háttérvilágításának stabilitását, és automatikusan kompenzálja az elöregedés által előidézett fényerő-ingadozásokat.

klinikai_monitor

Kényelmesebb és biztonságos munkavégzés

Az orvosok és ápolók minden nap hosszú órákat töltenek a képernyők előtt, a vibráló kijelzők pedig szemfáradtságot és látásromlást okozhatnak. Az LG klinikai monitorainak kényelmi funkciói közé tartozik az olvasómód, amely a kék fény mennyiségének csökkentésével optimális körülményeket biztosít a hosszabb jelentések vagy leletek olvasásához. A Flicker Safe funkció csökkenti a képernyő esetleges vibrálását, így akár hosszabb ideig is kényelmes a számítógép képernyőjét nézni. Míg a 19HK312C különlegessége az antimikrobiális — az esetlegesen a termék borítására kerülő baktériumok szaporodását gátló — burkolat, a 27HJ712C széles, akár 178 fokos betekintési szög esetén is tökéletesen jeleníti meg a színeket, így egyszerre több szakorvos is kényelmesen nézheti a képernyőt.

Sebészeti megoldások

Az LG kifejezetten műtőtermi felhasználásra fejlesztette ki 27 hüvelykes, 8 MP felbontású megjelenítőjét (27HJ7105). Mivel a kijelző az sRGB színtér 115 százalékát képes megjeleníteni, a mélyvörös színspektrum minden tónusa jól kivehető a képernyőn. Mindez egy műtét közben akár életeket is menthet, hiszen a tökéletes színvisszaadás nagyban megkönnyíti a sebész munkáját, főleg laparoszkópos beavatkozások esetén. Ez a megjelenítő is megfelel a DICOM Part 14 szabványnak, fényereje pedig a műtő fényviszonyaihoz alkalmazkodik. A kijelző IP35-ös, a készülékház pedig IP32-es minősítést kapott, a tehát monitor védett a vízzel, a porral és azokkal a folyadékokkal szemben, amelyekkel a műtét során érintkezhet.

Az LG klinikai és sebészeti monitorai, valamint digitális érzékelői már Magyarországon is elérhetők.

További információ: https://www.lg.com/hu/orvosi-monitorok

További e-Egészségügy

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom