Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

e-Egészségügy

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

Végre Magyarországra is megérkeztek az LG giga-menő egészségügyi monitorai

Magyarországon is bevezette egészségügyi — klinikai és sebészeti — monitorait és digitális röntgen megoldásait az LG Electronics (LG) röviddel azután, hogy a dél-koreai vállalat az idén belépett az orvosi képalkotás globális piacára.

Az orvosi ellátás során akár életeket is menthet a képalkotó diagnosztika gyorsasága és pontossága. Az LG Electronics kifejezetten e területekre fókuszált, amikor az idén a klinikai és sebészeti monitoraival, valamint digitális érzékelőivel belépett az orvosi képalkotás piacára. Az új termékek speciális megoldásokkal könnyítik meg a különféle szakterületek mindennapi munkáját.

sebeszeti_monitor

„Az egészségügyi monitorok üzletága az LG-nél vadonatúj, világviszonylatban az idén indítottuk útnak. Úgy látjuk, hogy az IT-szektorban, azon belül is a monitor- és kijelzőgyártásban szerzett technológiai tapasztalataink alapján vezető szerepet tölthetünk be az óriási potenciállal rendelkező egészségiparban is”

— mondta Darren Jang, a dél-koreai társaság IT-termékekért felelős regionális vezetője.

Digitális röntgen

Az LG a digitális röntgenfelvétel elkészítésétől az elkészült kép megjelenítéséig számos professzionális megoldást kínál a képalkotó diagnosztika számára: digitális CsI AED technológiájú röntgen érzékelői kiváló minőségben készítik el a felvételeket, miközben ellenállóak a legalább 1 mm méretű objektumokkal és a felvételkészítés során a készülékre kerülő folyadékokkal szemben. Mivel mindkét érzékelő 3 másodperc alatt továbbítja az elkészült röntgenképet a vezetéken keresztül csatlakoztatott diagnosztikai monitorra, vezeték nélküli használat esetén pedig mindez csupán 6 másodpercet vesz igénybe, a röntgenszoba és a diagnosztika közötti kommunikáció a lehető leggyorsabb lesz.

Klinikai monitorok

A diagnosztikában kifejezetten fontos, hogy a kijelző tökéletesen jelenítse meg a szürke minden árnyalatát. Az LG klinikai ellenőrző monitorai (19HK312C és 27HJ712C modellek) megfelelnek a DICOM Part 14 szabványnak, amely az amerikai elektronikai gyártók szövetsége (National Electrical Manufacturers Association — NEMA) és az Amerikai Radiológiai Testület (American College of Radiology) szigorú iránymutatása az orvosi képalkotási célokra használt kijelzők szürkeárnyalatos színmegjelenítésére és a termékek minőségére vonatkozóan. Mivel a kórházi eszközök intenzív használatnak vannak kitéve, az LG kijelzőiben egy érzékelő folyamatosan méri a monitor háttérvilágításának stabilitását, és automatikusan kompenzálja az elöregedés által előidézett fényerő-ingadozásokat.

klinikai_monitor

Kényelmesebb és biztonságos munkavégzés

Az orvosok és ápolók minden nap hosszú órákat töltenek a képernyők előtt, a vibráló kijelzők pedig szemfáradtságot és látásromlást okozhatnak. Az LG klinikai monitorainak kényelmi funkciói közé tartozik az olvasómód, amely a kék fény mennyiségének csökkentésével optimális körülményeket biztosít a hosszabb jelentések vagy leletek olvasásához. A Flicker Safe funkció csökkenti a képernyő esetleges vibrálását, így akár hosszabb ideig is kényelmes a számítógép képernyőjét nézni. Míg a 19HK312C különlegessége az antimikrobiális — az esetlegesen a termék borítására kerülő baktériumok szaporodását gátló — burkolat, a 27HJ712C széles, akár 178 fokos betekintési szög esetén is tökéletesen jeleníti meg a színeket, így egyszerre több szakorvos is kényelmesen nézheti a képernyőt.

Sebészeti megoldások

Az LG kifejezetten műtőtermi felhasználásra fejlesztette ki 27 hüvelykes, 8 MP felbontású megjelenítőjét (27HJ7105). Mivel a kijelző az sRGB színtér 115 százalékát képes megjeleníteni, a mélyvörös színspektrum minden tónusa jól kivehető a képernyőn. Mindez egy műtét közben akár életeket is menthet, hiszen a tökéletes színvisszaadás nagyban megkönnyíti a sebész munkáját, főleg laparoszkópos beavatkozások esetén. Ez a megjelenítő is megfelel a DICOM Part 14 szabványnak, fényereje pedig a műtő fényviszonyaihoz alkalmazkodik. A kijelző IP35-ös, a készülékház pedig IP32-es minősítést kapott, a tehát monitor védett a vízzel, a porral és azokkal a folyadékokkal szemben, amelyekkel a műtét során érintkezhet.

Az LG klinikai és sebészeti monitorai, valamint digitális érzékelői már Magyarországon is elérhetők.

További információ: https://www.lg.com/hu/orvosi-monitorok

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés