Connect with us

technokrata

Májbeteg csecsemők ellátását segíti mostantól ez az eszköz az egész országban

e-Egészségügy

Májbeteg csecsemők ellátását segíti mostantól ez az eszköz az egész országban

Májbeteg csecsemők ellátását segíti mostantól ez az eszköz az egész országban

10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából 10 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye kap új műszereket, összesen 20 millió forint értékben. Köztük Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztálya, amely egy 4 millió forint értékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül a legkisebb betegek kíméletesebb kivizsgálásának érdekében.

kh_gy_2018-1

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat mai nyerteseivel együtt összesen 430 alkalommal 646 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok.

„Az idén beérkezett közel 90 pályázatból most 10 megye 14 intézménye – 7 kórházi osztály, 3 védőnői szolgálat és 4 mentőállomás – kap új eszközöket összesen 20 millió forint értékben, mellyel 600 000 gyermek ellátásához járulhatunk hozzá szükség esetén. A most átadott modern berendezések, mint az EKG, a lélegeztetőgép, a betegőrző monitor vagy a sebészeti vágókészülék, remélhetően nagy segítséget nyújtanak majd abban, hogy a jövő generációja jobb körülmények között gyógyuljon, és minél hamarabb egészséges, teljes életet éljen”

– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a nyertesek bejelentésekor.

vip

A műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően többek között 4 millió forint értékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye. Az új eszközzel így már a 0-3 éves csecsemők gyomor- és bélrendszeri tükrözése is kíméletesebb lehet.

„A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztályának éves betegforgalma 900-1000 gyermek, és Magyarországon az egyetlen olyan hely, ahol a súlyos krónikus májbeteg gyermekek és csecsemők ellátását végzik. Itt történik a gyermekek kivizsgálása, a májátültetés szükségességének meghatározása, valamint az átültetéshez nélkülözhetetlen vizsgálatok elvégzése. A májtranszplantációt követően szintén itt végzik a gyermekek állapotának nyomon követését, illetve ellenőrzését, így jelenleg kilencven 18 év alatti májtranszplantált gyermek áll az osztály gondozása alatt”

– tájékoztatott Dr. Dezsőfi Antal, a Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály vezetője.

További e-Egészségügy

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin