Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

e-Egészségügy

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

Az orvosi pontosságú szívvizsgálat lehetőségét kínálja a magyar fejlesztésű HeartBit a sportolók számára.

A hordható okoseszköz túllépett az egyszerű pulzusmérők megoldásain, valós időben képes az EKG adatok gyűjtésére és elemzésére, ezzel egyedülálló lehetőséget kínál a terhelés, így az edzés hatékonyságának optimalizálására. A magyar fejlesztés technológiai hátterét a világ egyik vezető cége, az IBM biztosítja.   

A hosszú és egészséges élethez nélkülözhetetlen, hogy fit legyen és maradjon az ember. A sport a mindennapjaink szerves része, így nem véletlen, hogy a legújabb technológiai megoldások hamar megjelennek a sporteszközök piacán. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az aktivitásmérők, iparági várakozások szerint piacuk 2020-ra elérheti a 34 milliárd dollárt.

Alapjaiban reformálhatja meg e piacot a magyar fejlesztésű HeartBit, amely az egyszerű pulzusmérőkön túllépve teljeskörű, orvosi szintű szívvizsgálatot kínál sportolás közben felhasználói számára. A magyar csapat 2018 júniusában partnerségre lépett az IBM-mel, így a hátteret a világ egyik vezető technológiai cége biztosítja.

Valós idejű szívvizsgálat sportolás közben – amatőröknek is

A mai rohanó világban nem mindig egyértelmű, hol van a határ a biztonságos edzés és a szív túlterhelése között.  A szívveréskor keletkező elektromos jelek vizsgálatával a HeartBit eszköz észreveszi az aritmia, pitvarfibrilláció és más rendellenességek jeleit. A fejlesztők elsődleges célja, hogy a veszély első jelekor figyelmeztessék a felhasználókat. A terhelés optimalizálásával az edzések hatékonysága is javítható. A HeartBit algoritmusa mesterséges intelligencia bevonásával a felhasználók fizikai állapota, sportolási szokásai és az időjárási körülmények figyelembevételével személyre szabott edzéstervet kínál a sportoláshoz.

Ifj. Kozmann György, a HearthBit vezérigazgatója:

„A megfelelő edzés mindenkinél más, függ az egyéni fiziológiától, preferenciáktól, valamint az edzés külső körülményeitől. Nemcsak hatékonnyá, de biztonságossá is akartuk tenni a profi és amatőr sportolók edzéseit. Arra akarjuk ösztönözni az embereket, hogy úgy sportoljanak, hogy közben védik legfontosabb szervük. Túlléptünk a pulzusmérőkön, valós idejű, orvosi pontosságú EKG adatok elemzésével óvjuk a szívünk.”

A HeartBit céljainak eléréséhez megfelelő technológiai partnerre volt szüksége, ezért léptek együttműködésre az IBM csapatával. A világ egyik vezető technológiai cége által kínált megoldások lehetővé teszik, hogy a HeartBit algoritmusa 10000 adatpontot dolgozzon fel biztonságosan másodpercenként. Az adatokat az IBM Watson IoT™ Platform bevonásával elemzi a HeatBit rendszere, így személyre szabott edzésterveket kínál minden felhasználónak.

A terméket profi sportolók bevonásával fejlesztették, de nemcsak nekik szánják. A szív védelme, valamint az edzések hatékonyságának optimalizálása ugyanúgy fontos az amatőr sportolók számára is. Olyan eszköz megalkotása volt a cél, amely a legfejlettebb technológiát teszi elérhetővé mindenki számára, legyen akár olimpikon, akár lelkes amatőr.

A magyar fejlesztésű termék mögött három magyar üzletember áll: ifj. Kozmann György, aki édesapjával már sikerrel fejlesztette és adta el a WIWE nevű, EKG-jeleket mérő orvosi mobilműszert; Szabó Gábor, aki hoteltulajdonosként már orvosi startupokba is befektet; illetve Vilhelm Gábor, tőkebevonási tanácsadó, akinek első saját befektetése a HeartBit. Bár különböző háttérrel érkeztek, mégis mindannyian egy célt tűztek ki maguk elé: nemzetközi szinten is sikerre vinni ezt az egyedülálló, hordható sporteszközt.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés