Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

e-Egészségügy

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

Magyar egészségügyi startup lépett szövetségre az IBM-mel

Az orvosi pontosságú szívvizsgálat lehetőségét kínálja a magyar fejlesztésű HeartBit a sportolók számára.

A hordható okoseszköz túllépett az egyszerű pulzusmérők megoldásain, valós időben képes az EKG adatok gyűjtésére és elemzésére, ezzel egyedülálló lehetőséget kínál a terhelés, így az edzés hatékonyságának optimalizálására. A magyar fejlesztés technológiai hátterét a világ egyik vezető cége, az IBM biztosítja.   

A hosszú és egészséges élethez nélkülözhetetlen, hogy fit legyen és maradjon az ember. A sport a mindennapjaink szerves része, így nem véletlen, hogy a legújabb technológiai megoldások hamar megjelennek a sporteszközök piacán. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az aktivitásmérők, iparági várakozások szerint piacuk 2020-ra elérheti a 34 milliárd dollárt.

Alapjaiban reformálhatja meg e piacot a magyar fejlesztésű HeartBit, amely az egyszerű pulzusmérőkön túllépve teljeskörű, orvosi szintű szívvizsgálatot kínál sportolás közben felhasználói számára. A magyar csapat 2018 júniusában partnerségre lépett az IBM-mel, így a hátteret a világ egyik vezető technológiai cége biztosítja.

Valós idejű szívvizsgálat sportolás közben – amatőröknek is

A mai rohanó világban nem mindig egyértelmű, hol van a határ a biztonságos edzés és a szív túlterhelése között.  A szívveréskor keletkező elektromos jelek vizsgálatával a HeartBit eszköz észreveszi az aritmia, pitvarfibrilláció és más rendellenességek jeleit. A fejlesztők elsődleges célja, hogy a veszély első jelekor figyelmeztessék a felhasználókat. A terhelés optimalizálásával az edzések hatékonysága is javítható. A HeartBit algoritmusa mesterséges intelligencia bevonásával a felhasználók fizikai állapota, sportolási szokásai és az időjárási körülmények figyelembevételével személyre szabott edzéstervet kínál a sportoláshoz.

Ifj. Kozmann György, a HearthBit vezérigazgatója:

„A megfelelő edzés mindenkinél más, függ az egyéni fiziológiától, preferenciáktól, valamint az edzés külső körülményeitől. Nemcsak hatékonnyá, de biztonságossá is akartuk tenni a profi és amatőr sportolók edzéseit. Arra akarjuk ösztönözni az embereket, hogy úgy sportoljanak, hogy közben védik legfontosabb szervük. Túlléptünk a pulzusmérőkön, valós idejű, orvosi pontosságú EKG adatok elemzésével óvjuk a szívünk.”

A HeartBit céljainak eléréséhez megfelelő technológiai partnerre volt szüksége, ezért léptek együttműködésre az IBM csapatával. A világ egyik vezető technológiai cége által kínált megoldások lehetővé teszik, hogy a HeartBit algoritmusa 10000 adatpontot dolgozzon fel biztonságosan másodpercenként. Az adatokat az IBM Watson IoT™ Platform bevonásával elemzi a HeatBit rendszere, így személyre szabott edzésterveket kínál minden felhasználónak.

A terméket profi sportolók bevonásával fejlesztették, de nemcsak nekik szánják. A szív védelme, valamint az edzések hatékonyságának optimalizálása ugyanúgy fontos az amatőr sportolók számára is. Olyan eszköz megalkotása volt a cél, amely a legfejlettebb technológiát teszi elérhetővé mindenki számára, legyen akár olimpikon, akár lelkes amatőr.

A magyar fejlesztésű termék mögött három magyar üzletember áll: ifj. Kozmann György, aki édesapjával már sikerrel fejlesztette és adta el a WIWE nevű, EKG-jeleket mérő orvosi mobilműszert; Szabó Gábor, aki hoteltulajdonosként már orvosi startupokba is befektet; illetve Vilhelm Gábor, tőkebevonási tanácsadó, akinek első saját befektetése a HeartBit. Bár különböző háttérrel érkeztek, mégis mindannyian egy célt tűztek ki maguk elé: nemzetközi szinten is sikerre vinni ezt az egyedülálló, hordható sporteszközt.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés