Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Shell defibrillátorokat helyezett ki az autópálya melletti töltőállomásaira

e-Egészségügy

A Shell defibrillátorokat helyezett ki az autópálya melletti töltőállomásaira

A Shell defibrillátorokat helyezett ki az autópálya melletti töltőállomásaira

A nyári melegben megnő a hirtelen szívhalál kockázata

A nyári kánikula mindenkinek megterhelő, és egészségügyi panaszokat okozhat, de a szívbetegeknek és időseknek különösen oda kell figyelniük magukra. A magas hőmérséklet megnöveli a szívroham kockázatát. Rosszullét esetén a mielőbbi elsősegélynyújtás életet ment, ebben nyújthatnak nagy segítséget a Shell töltőállomásaira kihelyezett defibrillátor készülékek. Az autópálya menti töltőállomások felszerelése életmentő készülékkel a nyári melegben azért is fontos, mert az autósok számával az egészségügyi problémák kockázata is megnő az utakon.

 

A hirtelen szívhalál Magyarországon továbbra is az egyik vezető halálok, amelynek hátterében a szívritmuszavar áll. Ilyenkor a szív elektromos tevékenysége, így a szív összehúzódása rendezetlenné válik, a szív pumpáló tevékenysége megszűnik, ami a keringés leállásához és eszméletvesztéshez vezet. Azonnali, gyors beavatkozásra van szükség: a defibrillátorral helyreállítható a szív elektromos működése. Szívritmuszavar kortól függetlenül bárkinél felléphet, de a kánikula is növeli a helytelen szívműködés kockázatát. A nyári időszakban ráadásul többen utaznak, így még fontosabb, hogy útközben is segítséghez lehessen jutni, ha szükséges. A készülékek helyes használatát a töltőállomások munkatársai is megtanulták, akik azonnali elsősegélynyújtást tudnak adni. A defibrillátor könnyen értelmezhető vizuális és hang utasításokat ad a teljes folyamat alatt, értékeli a beteg EKG-jét, és nemcsak felnőttek, de gyermekek esetében is használható.

 „Nagyon fontos számunkra az egészségügyi, biztonsági, munka- és környezetvédelmi normák betartása. A defibrillátor készülékek beszerzésével szeretnénk elérni, hogy az emberek útközben is biztonságban érezzék magukat, illetve amikor nálunk állnak meg bizalommal kérjék a személyzet segítségét. Többször előfordult már, hogy a munkatársainknak kellett esősegélyt nyújtaniuk a töltőállomáson”

– mondta Juhász Péter a Shell Hungary magyarországi értékesítési menedzsere.

A tizenhárom defibrillátor készülék a következő autópálya menti Shell állomások shopjaiban található, mindkét oldalon: az M1-es autópályán Tatánál, az M2-es autópályán Dunakeszinél, az M3-as autópályán Gelejnél, az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, és az M7-es autópályán Székesfehérvárnál és Balatonkeresztúrnál, illetve az M0-ás autópályán, Szigetszentmiklósnál található Shell töltőállomáson lehet még az életmentő készüléket megtalálni.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés