Connect with us

technokrata

A hackerek legközelebb a pacemakereket támadják meg?

mri_safe_pacemaker_revo

e-Egészségügy

A hackerek legközelebb a pacemakereket támadják meg?

Telis-tele vannak hibákkal, bugokkal, melyek potenciális támadási felületet adhatnak

Minél inkább gépek segítségével próbálunk javítani az életminőségünkön, annál inkább kiszolgáltatottá válunk, hiszen pl. egy pacemaker folyamatos, tökéletes működése természetesen létkérdés. Ha bármilyen probléma történik a rendszerrel, azonnal orvoshoz kell fordulni, amit általában javítani is tudnak, de mi történik abban az esetben, ha valaki szándékosan rongálja ezt meg a távolból, mondjuk zsarolás céljából?

Mind a pacemakerek, inzulin pumpák, defibrillator-ok kifejezetten sebezhetően ilyen szempontból, a WhiteScope kutatása szerint több mint 8,000 különböző rést találtak egyenként ezeken az eszközökön, amelyeken keresztül fel lehet törni, és kívülről lehet irányítani ezeket.

pacemaker

A rendszerek nincsenek kellőképpen frissítve, a személyes adatok nincsenek biztonságosan tárolva, pl. ha az egyik ilyen eszközt összekapcsoljuk a megfigyelő egységgel még felhasználónevet és jelszót sem igényel a dolog. Előző ősszel a Johnson & Johnson óriáscég kénytelen volt közölni az inzulin pumpájukat használó betegekkel, hogy gyakorlatilag bármikor feltörhetik az eszközt hackerek, és halálos mértékben túladagolhatják az inzulint a pumpán keresztül.

Szerencsére most már kezdik belátni, hogy ez így nem mehet tovább, és megkezdődtek a megfelelő lépések ez ügyben, de véleményem szerint nem csak megkezdeni kellene, hanem azonnal cselekedni, hiszen itt nem egy adatvesztős “wannacry” dologról van szó, itt életek forognak kockán.

 

Forrás: gizmodo.com

 

További e-Egészségügy

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd