Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koraszülött mentőknek adományozott nyári gumikat az Abroncs Kereskedőház

e-Egészségügy

Koraszülött mentőknek adományozott nyári gumikat az Abroncs Kereskedőház

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára. A gépjárművek évente több mint 220 ezer kilométert közlekednek és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak. A vállalat ősszel új téli abroncsokat is ad a szervezetnek.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány és társzervezeteinek munkatársai olyan kiemelten fontos és támogatandó munkát végeznek, amelyet a magunk eszközeivel mi is segíteni szerettünk volna, hangsúlyozta Babicz László, az Abroncs Kereskedőház ügyvezető igazgatója.

 

“Életbevágó, hogy a koraszülötteket és beteg gyermekeket szállító járművek biztonságosan érjék el céljukat, ezért számukra új garnitúra abroncsokat ajánlottunk fel. Ezekben a napokban összesen hét Mercedes mentőautóra kerülhet fel új, Toyo nyári abroncs. A támogatás ősszel is folytatódik: a szervezettől kapott jelzések szerint több mentőautó téli abroncsa is cserére érett, így azok helyett is újakat adunk majd számukra”

– ismertette Babicz László.

Az országosan szervezett koraszülött, újszülött mentés 15 éve indult Magyarországon. Tíz éve a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány fogja össze 8 vidéki koraszülött és beteg újszülött mentéssel és szállítással foglalkozó regionális alapítvány munkáját. A kiemelten közhasznú szervezet országos szinten koordinálja a debreceni, a győri, a miskolci, nyíregyházi, a pécsi, a szegedi, a veszprémi és a zalaegerszegi társalapítványainak tevékenységét. A szorosan együttműködő szervezetek az ország területének több mint 80 százalékán végzik a koraszülött és újszülött mentési feladatokat, mondta dr. Szabó Éva kuratóriumi alelnök, a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és a Perinatalis Intenzív Centrum vezetője.

“Az elmúlt években mindegyik alapítványunknál sikerült a használatban lévő mentőautókat lecserélni. Az Abroncs Kereskedőház által felajánlott gumiabroncsok nagy segítséget jelentenek a regionális alapítványok részére”

– hangsúlyozta dr. Szabó Éva. –

“Egyrészt a koraszülött mentés-szállításhoz használt mentőautók sokszor rossz, alsóbbrendű utakon történő közlekedését teszik biztonságossá, másrészt a gumiabroncsokkal kapcsolatos kiadások sem terhelik a regionális alapítványok költségvetését. A mentőautóink évente több mint 220 ezer kilométeren közlekednek és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak, ezért is nagyon fontos, hogy a járműveink megfelelő műszaki állapotúak és biztonságosak legyenek.”

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés