Connect with us

technokrata

Az okos kötszer 5G-n keresztül küldi a frissítéseket gyógyulásunkról

2_0

e-Egészségügy

Az okos kötszer 5G-n keresztül küldi a frissítéseket gyógyulásunkról

Az okos kötszer 5G-n keresztül küldi a frissítéseket gyógyulásunkról

Egy éven belül indulnak a tesztek!

A kötszerek általában nagyon misztikusak, hiszen sosem tudhatjuk, mi zajlik alattuk a bőrünkkel éppen. Csak akkor derül ki bármi is, ha levesszük őket, de vajon ezt jókor tesszük? Túl korán? Vagy épp túl későn cserélünk kötést? A jövőben ezzel a problémával sem kell foglalkoznunk és nem kell mérlegelnünk az eltelt időt, hiszen jön az okos-kötszer.

Szinte ugyebár lassan minden van ‘okos’, de azért ne hagyjuk, hogy az ingerküszöbünket ez teljesen kitolja, hiszen nagyon hasznos ‘okos-cuccok’ fognak érkezni az elkövetkezendő 1-2 évben, illetve évtizedben.

Az egyik legfontosabb terület az eszközök fejlesztésével kapcsolatban az egészségügy, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy rohamléptekben fejlődjön ez a tudományág is.

Wearable smart bandages. http://adigaskell.org/2015/04/07/smart-bandages-the-latest-wearable-healthcare-innovation/

A Swansea Egyetem 1 éven belül tervezi megkezdeni a tesztelését a 3D nyomtatással elkészülő 5G-n keresztül kommunikáló kötszereknek. Az aprócska méretű szenzorok folyamatosan közölnek majd adatot a sebről, amely segít nyomon követni a gyógyulást, illetve ha esetleg valami változás történik a kötés alatt.

Még sok víznek kell lefolyni a Dunán addig, amíg a tesztek elkezdődhetnek, hiszen még az 5G hálózat is kiépítésre vár, de mivel efelé tart a világ, 4G-vel már nem is szeretnék elkezdeni a kísérleteket.

Forrás: engadget.com

További e-Egészségügy

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp