Connect with us

Ebben is beelőzték a világot a finnek!

fujitsuw

e-Egészségügy

Ebben is beelőzték a világot a finnek!

Finnországban elindult a világ első szociális és egészségügyi szolgáltatásokat integráló információs rendszere.

A Fujitsut bízták meg a Helsinki terület egységes egészségügyi betegnyilvántartó és ERP-rendszerének kiépítésével az „Apotti” néven ismert nagyszabású digitális átalakítási projektben. A vállalat kiterjedt PaaS (Platform as a Service) menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásokkal gondoskodik az Apotti rendszer rendelkezésre állásáról és biztonságáról.

Az Apotti projekt Helsinki, a környező térségek (Vantaa, Kirkkonummi,Kauniainen) önkormányzatai, valamint a Helsinki és Uusimaa (HUS) kórházi körzet együttműködésében zajlik. Célja egy olyan, a betegnyilvántartást és a klinikai adatokat kezelő, egységes egészségügyi program létrehozása, amelynek segítségével a régió adatvezéreltebb, bizonyítékokon alapuló módon tudja nyújtani az egészségügyi szolgáltatásokat. Az Apotti a régió meglévő IT-infrastruktúráját is ésszerűsíteni és egyszerűsíteni fogja, és a jelenleg használatban lévő megoldások többségét egyetlen rendszerrel váltja ki, amely várhatóan 2018 végén kezdi meg a teljes értékű működést.

fujitsu

Az új rendszer az egészségügyi és a szociális jóléti szolgáltatások összekapcsolásával javítja a régióban az ellátás minőségét. A terület 29 kórházának, 40 egészségügyi állomásának és 50 szociális támogató irodájának munkatársai ugyanazokhoz a beteginformációkhoz férnek majd hozzá valós időben, így sikeresebben összehangolhatják az idősgondozást, a gyermekek, a mentális betegek vagy éppen drogproblémákkal küzdők ellátását. Az egészségügyi ellátás jobb elérhetősége mellett az is előnyt jelent a régió mintegy 1,6 millió lakosa – Finnország népességének harminc százaléka – számára, hogy online szolgáltatásokat vehetnek igénybe pl. a vizsgálati időpont-egyeztetés vagy a receptfelírás terén.

„A projekt az első ilyen kezdeményezés a maga nemében, ami azt jelenti, hogy mindent nulláról tervezhettünk meg, a technológiák lehető legjobb ötvözésével anélkül, hogy régi infrastruktúrával kellett volna bajlódnunk. A Fujitsu nemcsak a lehető legkedvezőbb áron nagy rugalmasságot nyújtó infrastruktúramodellt biztosítja számunkra, hanem azt a magas szintű rendelkezésre állást és biztonságot is, amely elengedhetetlen egy hatékony egészségügyi rendszer kialakításához. A régió egészségügyi rendszereinek integrálásával jelentős javulásra számítunk az ellátás terén, és biztosak vagyunk benne, hogy az indulás mellett ahhoz is a legjobb infrastrukturális alapokkal rendelkezünk, hogy Apottit az Uusimma-térség több településére kiterjesszük” – mutatott rá Hannu Välimäki, az Oy Apotti Ab ügyvezető igazgatója.

A Fujitsu menedzseltinfrastruktúra-szolgáltatásainak portfóliója révén a szervezetek olyan hibatűrő, ugyanakkor gyorsan reagáló IT-infrastruktúrához jutnak, amelynek segítségével a saját infrastruktúraeszközök telepítésének és karbantartásának kiiktatásával optimalizálni tudják technológiai költségvetésük felhasználását. A megoldásokat az ügyfelekkel közösen dolgozzák ki a „co-creation” módszerét alkalmazva – tehát szorosan együttműködve térképezik fel a jelenlegi és jövőbeni igényeket a lehető legmegfelelőbb konstrukció összeállításához. Az Apotti dedikált infrastruktúráját számos Fujitsu-szolgáltatás támogatja: pl. Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS), monitoring és IT-támogatás, valamint a kényes egészségügyi adatokat védő fejlett biztonsági szolgáltatások.

„Dedikált menedzseltinfrastruktúra-szolgáltatásainkkal kiszámítható havi díj mellett szeretnénk garantálni az Apotti maximális megbízhatóságát és rugalmasságát. Azáltal, hogy az infrastruktúrát a Fujitsu telepíti és felügyeli, az Oy Apotti Ab felszabadul, és a technológia menedzselése helyett minden energiájával arra összpontosíthat, hogy a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsa a felhasználóknak. Folyamatosan megújítjuk és továbbfejlesztjük szolgáltatásainkat, így az Apotti rendszer mindig az elérhető legjobb szolgáltatásokkal és infrastruktúrával fog működni” – nyilatkozta Conway Kosi, alelnök, a Fujitsu EMEIA-régió menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásokért felelős vezetője.

Az Apotti menedzseltinfrastruktúra-szolgáltatási szerződésének teljesítése már megkezdődött. Az egységes egészségügyi és betegnyilvántartás-kezelő rendszer várhatóan 2018 végén éri el a teljes rendelkezésre állást.

További e-Egészségügy

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő