Connect with us

Hirdetés

technokrata

Házhoz hozza a kultúrát a Samsung

samsung

Dotkom

Házhoz hozza a kultúrát a Samsung

Házhoz hozza a kultúrát a Samsung

A kultúrafogyasztás általában közösségi program, pedig egy jó koncert, egy színházi előadás, vagy egy műalkotás a nappali kényelmében ugyancsak lehetőséget tartogat az elmélyülésre.

A megfelelő digitális eszközökkel a legszebb harmóniák és a legnagyszerűbb alakítások is elérhetők otthoni környezetben.

Több kutatás is igazolta, hogy a zenehallgatás csökkenti a szervezetben felhalmozódó stresszhormon, a kortizol szintjét, így nyugtató hatással van az emberekre. Egy hosszú munkával töltött nap után ezért eshet jól elnyúlni a kanapén és belefeledkezni egy komolyzenei műbe, de ugyancsak nyugtató hatású lehet a színházakba vagy operaházakba a nappaliból ellátogatni. A következő tippek segíthetnek a kultúra és a különböző digitális eszközök segítségével kikapcsolódni.

Szimfonikus zenekar rendelésre

A világ elismert szimfonikus zenekarai és operaházai megnyitották virtuális kapuikat a kultúrára vágyó közönség számára, így a Budapesti Fesztiválzenekar, a Berlini Filharmónikus Zenekar, és a Moszkvai Filharmónikusok is élő online koncertekkel szórakoztatják a kanapén üldögélő érdeklődőket. A zene teljes körű élvezetéhez érdemes hangprojektort használni, mint a Samsung Q sorozata, amelynek tagjai elképesztő hangélmény nyújtanak, hisz a hangprojektor és a TV közösen szólaltatja meg a zenét és más hangokat, így költöztetve az elegáns koncerttermek hangzását a nappaliba.

Opera nagy felbontásban

A klasszikus zene további jeles intézményei, az operaházak is folyamatosan kínálnak online programokat. Akár a New York-i Metropolitan Operaház, a Bajor Állami Operaház, vagy a Bécsi Állami Operaház előadásai keltik fel az érdeklődést, a Samsung 4K és 8K okostévéinek Object Tracking Sound+ funkciója folyamatosan követi a képernyő történéseit, és automatikusan ehhez igazítja a hangzást, így az opera rajongóknak anélkül lehet  teljes körű audiovizuális élményben része, hogy elhagynák otthonukat.

Színház az első sorból

Ha a zene mellett egy kis dráma, kacagás, vagy egy elgondolkodtató monológ jelenti a kikapcsolódást, akkor érdemes felkeresni a magyar színházak weboldalát, ahol különféle tartalmak között válogathat a közönség a rövid YouTube videóktól kezdve az egész estés élő közvetítéseken keresztül az archív felvételekig. A papageno.hu oldalon naponta frissül az elérhető közvetítések listája, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő előadást. Az érzelmek megfelelő megjelenítéséhez tökéletes választás lehet, ha nagy felbontású okos televízión figyeljük a szereplők játékát, akik ebben a különleges helyzetben szinte csak nekünk adják elő a darabot.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés