Connect with us

Hirdetés

technokrata

Áprilisban tudományos, gépészeti és történelmi témákkal készül a Discovery Channel

discovery channel

Dotkom

Áprilisban tudományos, gépészeti és történelmi témákkal készül a Discovery Channel

Áprilisban tudományos, gépészeti és történelmi témákkal készül a Discovery Channel

A Discovery Channel edukációs műsorokkal és fantasztikus sorozatokkal várja nézőit áprilisban. A műszaki építmények szerelmesei megtudhatják, hogy miként épültek a világ olyan óriási alkotásai, mint a Melbourne stadion és a Hong Kong híd, míg a történelem rajongói kideríthetik, hogy hogyan tudtak gépek és elektromos eszközök nélkül hatalmas építményeket felhúzni az ősi világ első építészei. A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilmből pedig megismerhetjük a világot fenyegető új koronavírus-járványt, valamint kitörésének és megfékezésének körülményeit április 5-én 21:00-kor a Discovery Channel műsorán!

A csatorna legnépszerűbb ismeretterjesztő sorozatainak segítségével a nézők választ kaphatnak a világot foglalkoztató legérdekesebb kérdésekre:

Műszaki műtárgyak, minden nap 10:50 – A műszaki projektek folyamatosan fejlődnek, az évekről évekre épülő építmények és szerkezetek maguk mögé utasítják elődjeiket. Némelyikük olyan hatalmas dimenziójukat, kivitelezésüket, valamint társadalmi hatásukat tekintve, hogy felülírják még a lehetséges fogalmát is. Nehéz elképzelnünk, milyen tudás és szakértelem szükséges ilyen óriások megalkotásához, de a sorozat mégis megpróbálja bemutatni nekünk a lehetetlent.

Monumentális történelem, minden nap 17:00 − Hogyan építették fel az ókor és a középkor legismertebb, történelmi jelentőségű építményeit? A dokumentumsorozat lenyűgöző számítógépes animáció segítségével tárja fel, hogyan készültek ezek a hihetetlen építmények. A röntgen- és lézerszkennelési eljárásokkal kiegészített legújabb régészeti vizsgálatok részleteit bemutató sorozat újfajta módon közelíti meg az ősi civilizációkat övező mítoszokat és rejtélyeket, valamint a világ leghíresebb megaépítményeinek születését.

A COVID-19 világjárvány, április 5, vasárnap 21:00 – A koronavírus okozta COVID-19 járvány villámgyors terjedése globális egészségügyi krízist idézett elő. A vírus egyik napról a másikra változtatta meg a mindennapi életünket, valamint a közösségen belüli interakcióinkat is. De hogyan jutottunk el idáig? Mit mondanak a tudósok és a téma szakértői? A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm egy órában mutatja be azt, hogy miként söpört végig a világon a koronavírus és milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megállítsuk.

Április 1-től, minden hétköznap olyan titkokat és érdekességeket tudhatunk meg a világról a Discovery Channel segítségével, amelyek segítenek nekünk jobban megérteni annak komplex, mégis csodálatos működését, a hónap első vasárnapján pedig megpróbálja megválaszolni az új koronavírus-járvány kitörése és terjedése kapcsán felmerült kérdéseinket!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés