Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közösségi élményt varázsol az ünnepek előtti rohanásban a Telenor Hiperfa

hiperfa

Dotkom

Közösségi élményt varázsol az ünnepek előtti rohanásban a Telenor Hiperfa

Közösségi élményt varázsol az ünnepek előtti rohanásban a Telenor Hiperfa

Szőke Gábor Miklós szobrászművész interaktív karácsonyfája a budapesti Városháza parkban látható

Újabb látványossággal bővült Budapest belvárosa: a Városháza parkban látható Szőke Gábor Miklós szobrászművész 10 méter magas karácsonyi szobra, a Telenor Hiperfa. Az interaktív alkotás az ünnepek igazi lényegére, az együttlétre szeretné felhívni a figyelmet. A vásári forgatagban Molnár Ferenc Caramel minikoncerttel avatta fel az installációt.

 

A több ezer lécből készült Hiperfa több mint egyszerű köztéri szobor: interaktív installáció is egyben, amely közösségi élménnyel köti össze az embereket. Ha hatan egyszerre állnak rá a fa mellett lévő dobogóra, az installáció szó szerint életre kel: zene indul és különleges fényfestés világítja meg. Ez egy olyan varázslat, ami egy pillanatra kiszakítja a vásár látogatóit a rohanásból és emlékeztet arra, hogy az ünnepben az együttlét a legnagyobb érték.

A Hiperfa alkotóját, Szőke Gábor Miklóst legtöbben monumentális köztéri szobrairól ismerik világszerte. Az ünnepek alkalmával a művész a környezettudatosság jegyében immáron 10 éve kis karácsonyfákat hoz létre, fából készült installációinak megmaradt anyagából, amelyek nagy részét jótékonysági célokra ajánlja fel. A Hiperfa nem csupán ezeknek a karácsonyfa szobroknak a 10 méteres felnagyított mása, hanem egy olyan interaktív köztéri alkotás, amely az ünnepek során közösségi erővel még többé válik.

„Közelebb akartam hozni az embereket egymáshoz. A Hiperfa esetében a „mágiát” csak együttes erővel lehet előcsalogatni: barátok, családtagok, de akár ismeretlenek interakciójának hatására a fa a sötétben átváltozik a rá vetített videóinstallációnak köszönhetően”

– mondta el Szőke Gábor Miklós.

A Telenor Hiperfa a Városháza parkban áll, és sötétedés után, 16:30 és 22:00 óra között kel életre. Akik pedig kipróbálták, egyedi módon meg is örökíthetik az élményt: hoszteszek segítségével gömbszelfi készül róluk, amit utána a hiperfa.telenor.hu oldalon lehet elérni.

A Telenor Hiperfáról készült videó:

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés