Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissíti a Google a magyarországi Street View felvételeket

Dotkom

Frissíti a Google a magyarországi Street View felvételeket

Frissíti a Google a magyarországi Street View felvételeket

Mától újra Magyarországra érkezik a Google csapata, hogy friss képekkel tegye naprakésszé a Street View, azaz Utcakép szolgáltatását.

A Google Utcakép szolgáltatása környezetünk olyan virtuális reprezentációja a Google Térképen, amely több millió panorámaképből áll. A szolgáltatás jelenleg 88 országban érhető el.

 2019. április és május során a tervek szerint többek között Budapesten, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Székesfehérváron és Győrben is készít majd felvételeket a Google csapata. Ez alkalommal a fotók kezdetben a Trekker, majd később egy autó segítségével készülnek.

2019googlea38-sample-004-7635

A Trekker egy hátizsák formájú berendezés, amelyre egy fényképezőgép-rendszert erősítettek. Ennek segítségével az Utcaképben még több helyszín megjelenhet – olyanok is, amik autók, triciklik, kézikocsik és motoros szánok segítségével nem megközelíthetők. A Trekkert egy operátor hordja a hátán. Menetközben a készülék 2,5 másodpercenként rögzíti a képeket, a trekker tartójának tetején található 15 lencse segítségével.  Ezek különböző irányba néznek, összesített képük révén kapjuk meg a 360 fokos panoráma látványt.  A trekker súlya több mint 18 kiló, mérete egy nagyobb hátizsákkal egyezik meg. Akkumulátora 6-8 óráig tudja működtetni.

“A Google Térkép célja, hogy a Magyarországon élőknek és az idelátogatóknak friss, naprakész információt nyújtson, mindennapjaikat egyszerűbbé tegye. Ami a magánembereknek információ, az a vállalkozásoknak lehetőség. A vállalkozások keresésekor a fogyasztók több mint harmada használ térképeket és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat. A keresések során megjelenő adatlappal rendelkező vállalkozásoknak 94%-kal nagyobb esélyük van arra, hogy megbízhatónak tekintsék őket.

– mondta Boros Botond, a Google magyarországi marketingvezetője.

A Google kiemelt  figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az Utcakép funkció elkészítése folyamán is. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek  elhomályosítására, a “Hiba bejelentése” gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről a következő oldalon található:

https://www.google.com/intl/hu/streetview/explore/

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés