Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kkv-knak is jár már a mesterfokú, felhőalapú hálózatfigyelés

Dotkom

A kkv-knak is jár már a mesterfokú, felhőalapú hálózatfigyelés

A kkv-knak is jár már a mesterfokú, felhőalapú hálózatfigyelés

A felhő alapú SecuReporter-el a kis- és középvállalkozások már alkalmazáson keresztül is figyelhetik hálózatukat és bármikor, bárhonnan reagálhatnak az esetleges kibertámadásokra

A kibertámadások által okozott veszteség globális mértéke 2021-re eléri az évi 6 trillió dollárt, ezért a hálózatok bebiztosítása a jelen egyik kulcskérdése. A kis- és középvállalkozások a kevésbé kiépített hálózatbiztonsági infrastruktúra miatt még a nagyvállalatoknál is sebezhetőbbek, ezért számukra kreatív, azonnali megoldást jelentő védelmi eszközökre van szükség. A tajvani Zyxel erre az igényre reagálva elindította SecuReporter szolgáltatását, egy felhő-alapú biztonsági monitoring és elemző rendszert, amivel egy alkalmazáson vagy online platformon is figyelhetők a fenyegetések, és kivédhetők az esetleges kibertámadások is.

A megosztott hálózatok biztonságához kapcsolódó szolgáltatások egy bonyolult és költséges tételt jelentenek. Annak érdekében, hogy mérettől, költségvetéstől és erőforrásbeli korlátoktól függetlenül minden cég biztonságba helyezhesse hálózatát, a Zyxel Communications elindította SecuReporter szolgáltatását, egy felhő-alapú biztonsági monitoring és elemző megoldást. A SecuReporter forgalomra és fenyegetésekre vonatkozó információival a felhasználók kellő időben reagálhatnak a felmerülő veszélyekre, a hálózatuk épségének fenntartása érdekében.

“Iparági becslések szerint a kibertámadások által okozott veszteség mértéke 2021-re eléri az évi 6 trillió dollárt, egyszerűen senki nem engedheti meg magának, hogy ne biztosítsa be vállalkozásának hálózatát”

– mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

„Azonban a legtöbb olyan megoldás, amely a hálózat forgalmának nyomon követésére és elemzésére szolgál, olyan magas áron érhető csak el, hogy sok vállalkozás nem fog tudni befektetni egy ilyen biztonsági tételbe. Felhő alapú SaaS-ként (szoftver, mint szolgáltatás) a SecuReporter azonban valóban megfizethető, mivel nem igényel komoly infrastrukturális beruházást.”

– tette hozzá.

Azonnali védekezés

A SecuReporter elemző- és riport eszközök átfogó skáláját kínálja. Segítségével a rendszergazdák azonnal észlelhetik a biztonsági fenyegetéseket, és megtehetik a megfelelő védekezési intézkedéseket. Emellett az erre vonatkozó adatforgalom és felhasználói viselkedéselemzést térkép-alapon követheti nyomon, a több telephellyel rendelkező hálózatok gyors és könnyű áttekintésére. A SecuReporter adatainak és információinak rögzítése és megosztása ugyancsak egyszerű, a riportok pedig testreszabhatók. A SecuReporter az online felület mellett az alkalmazáson keresztül is azonnali értesítést küld a rendszergazdák mobileszközére, akik így proaktívan képesek nyomon követni a hálózat állapotát, és valós időben észlelhetik a támadásokat.

Telitalálat a kisvállalkozásoknak

A SecuReporter adatait a kis- és középvállalkozások is képesek könnyen értelmezni és használni. Pár kattintás után megtalálja, ki a hibás például az alacsony sebességért, legyen szó videó streamelésről, vagy bármilyen egyéb túlzott adathasználatot mutató felhasználóról. Mindemellett a rugalmas személyes adatvédelmi beállításokkal a GDPR-nak és egyéb adatvédelmi szabályoknak is megfelel. A SecuReporter először a Zyxel csúcstechnológiás ATP megoldásához lesz elérhető, ezt követően pedig pár hónapon belül a Zyxel teljes ZyWALL sorozatához is hozzárendelhető. A ZyWALL felhasználók 30 napos ingyenes próbaverzióban tesztelhetik a SecuReportert, vagy előfizethetnek az éves díjra, amely akár 1.000 készüléket is támogat egy fiókon belül.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés