Connect with us

Hirdetés

technokrata

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Dotkom

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Technológiából művészet, művészetből technológia

Különleges együttműködést jelentett be a Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum. A 73 év után ismét látogatható Román Csarnokban április 2-ig a Samsung THE FRAME készülékein tekinthetik meg az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének 5 világhírű alkotását. A THE FRAME most először látható élőben Magyarországon, a két fél ugyanakkor máris tárgyalásokat kezdett az együttműködés kiterjesztéséről.

the_frame_2

A Samsung Magyarországra hozza a lenyűgöző készülékét, amellyel egy teljesen új kategóriát teremtett a televíziók között. A Samsung THE FRAME hazánkban először a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában csodálható meg élőben, amely 73 év után nyitotta meg ismét a kapuit a nagyközönség előtt. A Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében a Múzeum gyűjteményéből gondosan válogatott magyar és külföldi festményeket két hétig az 5 darab THE FRAME-en tekintheti meg a Román Csarnokba látogató közönség.

A Samsung különleges készülékei ebben a káprázatos térben teljesednek ki igazán. A THE FRAME-mel elmosódnak a művészet és a technológia határai: az elegáns készülék a szórakoztatás mellett egy új funkciót is kínál, amikor nem aktív tévézésre használják, műalkotássá válik.

„A Samsung a TV piac vezető gyártójaként arra törekszik, hogy innovatív megoldásaival a felhasználók igényeinek megfelelően bővítse a készülékei funkcióit. A THE FRAME-mel megváltoztatjuk a televízióról eddig alkotott képet, hiszen kikapcsolt állapotban is hasznos funkcióval ruházzuk fel a készülékeket. A Samsungot és a Szépművészeti Múzeumot egy közös cél vezérli: megismertetni és közelebb vinni az emberekhez a művészetet. Nagy örömünkre szolgál, hogy az együttműködésünknek köszönhetően ebben a pompás környezetben bizonyíthatjuk, hogy a televízióink már nem csupán szórakoztató egységként, de műalkotásként is megállják a helyüket”

mondta el Rózsa Márton, a Samsung Electronics Magyar Zrt. szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője.

the_frame_1

A THE FRAME Art Store-on keresztül a felhasználók a világ legjelentősebb galériáinak több száz jól ismert festményéhez férhetnek hozzá és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotás(oka)t szeretnék a televíziójuk segítségével viszontlátni a nappalijuk falán. A THE FRAME ugyanakkor személyre is szabható, a My Collection funkcióval a saját fotók és képek is megjeleníthetők a kijelzőn, ilyenkor keretként szolgál a tévékészülék. Amikor a THE FRAME be van kapcsolva, a Samsungtól megszokott prémium minőségű UHD képminőségben szolgáltatja a tartalmakat, aktív használaton kívül pedig a fal és a lakás ékévé válik. A készülék fényérzékelő szenzora a külső fényviszonyokhoz igazítja a színtónust és a fényerőt, így a THE FRAME-en megjelenített műalkotások és a fotók napszaktól függetlenül teljes pompájukban csodálhatók meg.

A THE FRAME valóban olyan, akár a képkeret, az Észrevétlen Csatlakozás vezetéknek köszönhetően ugyanis nem lógnak ki belőle éktelen kábelek és vezetékek, a tökéletesen illeszkedő falikonzol pedig biztosítja, hogy a készülék a falra simuljon. A THE FRAME ugyanakkor nem csupán a falon, de különálló elemként is megállja a helyét, a festőállványokat idéző Studio Stand állványra helyezve letisztult, egyedi galériát varázsolhatunk a nappalinkból.

rozsa_marton_the_frame_samsung

A művészeti kompozíciókat a THE FRAME személyre szabható kiegészítői teszik teljessé: a négyféle (fekete, fehér, tölgy- és diófa) kerettel a felhasználók a saját ízlésük és a lakásuk stílusa szerint formálhatják a THE FRAME-et.

A Szépművészeti Múzeummal való együttműködés keretében áprilisig az alábbi hat, a Múzeum gyűjteményéből származó festményt tekinthetik meg a kiállított THE FRAME készülékeken a Román Csarnokba látogatók:

Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájokkal és fehér kakaduval

Készült: 1710-es évek/olaj,vászon /leltári szám: 3681

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Id. Hans Holbein: Mária halála

Készült: 1491 körül/olaj,tölgyfa / leltári szám: 4086

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Claude Lorrain: Villa a római Campagnán

Készült: 1646–1647 körül/olaj, vászon / leltári szám: 708

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Diego Rodríguez de Silva Y Velázquez: Étkezők

Készült: 1618-1619 körül/olaj, vászon / leltári szám: 3820
Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Bernardo Belotto: A Piazza della Signoria Firenzében

Készült: 1740/olaj, vászon / leltári szám: 645
Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

A két fél jelenleg is tárgyal az együttműködés kiterjesztéséről, sikeres folytatás esetén áprilistól a Szépművészeti Múzeum műremekei, köztük Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájokkal és fehér kakaduval című műve is bekerülhet a THE FRAME képtárába, ezáltal világszinten számos művészetkedvelő otthonába juthat el.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés