Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson bejelentette, készen állnak az 5G-re!

Dotkom

Az Ericsson bejelentette, készen állnak az 5G-re!

Az Ericsson bejelentette, készen állnak az 5G-re!

A korábban telepített Ericsson Radio System termékek kompatibilisek lesznek az 5G New Radio technológiával

Az Ericsson bejelentette, hogy az Ericsson Radio System portfolióba tartozó, már telepített rádiórendszerei kompatibilisek lesznek az 5G New Radio (NR) technológiával. A kompatibilitást távoli szoftvertelepítéssel érik el.

 

Ez több, mint 150 különböző rádióváltozatra vonatkozik az Ericsson rendszerében, amelyek összesen több mint 190 hálózatban működnek szerte a világon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson Radio System rendszerében működő 2015-ös eszközök most már támogathatják az 5G NR-t. Ez a kompatibilitás az Ericsson Radio System-be tartozó mikrorádiókra és a meglévő Radio Dot System beltéri rendszerekre is vonatkozik.
Röviden, az Ericsson Radio System termékek készen állnak az 5G NR-re.

„Mindig is erősek voltunk a rendszereink utólagos kompatibilitásának kezelésében, a termékeinket és a szoftvereinket a fejlődés szem előtt tartásával tervezzükAz Ericsson berendezéseit nem kell folyton lecserélni, a 2015 óta az Ericsson Radio System rendszerébe történt befektetések jelentős értéket nyújtanak majd a szolgáltatók számára akkor is, amikor eljön az ideje az 5G-re való átváltásnak.”

– mondta el Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke, a Hálózatok üzletág vezetője.

A szolgáltatók 4G-t és 5G-t is üzemeltethetnek majd ugyanabban a sávban, ugyanazzal a rádióval és ugyanazzal az alapsávi egységgel. Lehetséges lesz megosztani a spektrumot a 4G és az 5G között egymás melletti vivőfrekvenciákkal ugyanabban a sávban, valamint az átfedő frekvenciákkal is, az úgynevezett „Dinamikus spektrummegosztás” funkcióval.

A legújabb Ericsson Mobility Report szerint a teljes globális mobiladat-forgalom várhatóan a nyolcszorosára nő az elkövetkező időszakban, míg az 5G-előfizetések száma várhatóan eléri majd az 1 milliárdot 2023 végéig. Ez növekvő igényeket támaszt a szolgáltatókkal szemben, hogy növeljék költséghatékonyságukat az 5G-re való átállással egy időben.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés