Connect with us

technokrata

A GE nagykanizsai gyára is csatlakozik a Modern Gyárak Éjszakájához

ge_led_nagykanizsa_1

Dotkom

A GE nagykanizsai gyára is csatlakozik a Modern Gyárak Éjszakájához

A GE nagykanizsai gyára is csatlakozik a Modern Gyárak Éjszakájához

November 17-e este megnyitja kapuit a nagyközönségnek a fényforrásgyár

Nagykanizsa is csatlakozik az országszerte meghirdetett Modern Gyárak Éjszakája programhoz. A kezdeményezés keretében a GE nagykanizsai fényforrásgyára egy estére megnyitja kapuit a látogatók előtt 2017. november 17-én. Az érdeklődők a gyárlátogatáson megismerhetik, hogyan készülnek a modern világítótestek és a jövő világításának számító LED-lámpák.

ge_led_nagykanizsa_3

Idén novemberben az ipari szektor meghatározó szereplői is bekapcsolódnak az éjszakai nyitva tartások népszerű eseménysorozataiba. A Modern Gyárak Éjszakája program célja, hogy az üzemek összefogásával irányítsa rá a figyelmet a korszerű technológiákon alapuló ipar rohamos fejlődésére, valamint találkozási pontot hozzon létre a gyárak és a lakosság között. A program keretén belül a résztvevők 2017. november 17-én 16 és 22 óra között tekinthetik meg Magyarország legkorszerűbb üzemeit. A Dél-Dunántúli régióból, Zala megyéből elsőként Nagykanizsa csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy rávilágítson a környék ipari kompetenciáira és sikertörténeteire, amelyek az ott élő, képzett fiatalok számára is karrierlehetőségeket biztosítanak.

A helyi önkormányzattal együttműködésben a GE Fényforrás üzletághoz tartozó nagykanizsai gyár vesz részt a Modern Gyárak Éjszakája programban. A városban található üzem már több mint 50 éve foglalkozik fényforrásgyártással, ahol képzett hazai szakemberek segítségével a legmodernebb technológián alapuló, energiatakarékos termékek gördülnek le a gyártósorokról: a kompakt fénycsövektől egészen a jövő világítását jelentő LED-lámpatestekig. A résztvevők a gyárlátogatáson működés közben ismerhetik meg a kompakt fénycsövek és a LED-lámpatestek előállításának folyamatát. A program részeként a vendégek beléphetnek a legmodernebb kültéri és beltéri fényforrások képességeit a gyakorlatban szemléltető, egyedi bemutatótermekbe, valamint betekintést nyerhetnek a műanyag alkatrészek gyártásának rejtelmeibe.

„Nagykanizsa hosszú ideje sikeresen működik együtt olyan globális vállalatokkal, mint a GE, ahol a legkorszerűbb ipari megoldások segítségével gyártanak magas minőségű termékeket a világpiacra. A város által megvalósított, modern üzleti és pénzügyi infrastruktúra vonzó környezetet biztosít a már betelepült és a területen vállalkozni kívánók számára egyaránt. Nagykanizsa versenyképességének növelésével szeretnénk biztosítani az itt élők boldogulását, valamint elősegíteni a tehetségek kibontakozását”

– mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere.

„Az évtizedek óta a régió kiemelt munkaadójaként és partnereként működő nagykanizsai GE-fényforrásgyár örömmel nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Modern Gyárak Éjszakáján, hogy bemutassa, miként alkalmazza sikerrel egy fél évszázados múlttal rendelkező üzem a legmodernebb digitális megoldásokat”

– hangsúlyozta Herman Miklós, a GE Fényforrás üzletág nyugat-magyarországi gyárcsoportjának igazgatója.

Az Modern Gyárak Éjszakáján a GE Fényforrás üzletág nagykanizsai üzemének bejárására az érdeklődők ITT jelentkezhetnek!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő