Connect with us

technokrata

Majdnem két évtized után fény derült a Mátrix legnagyobb titkára!

the-matrix

Dotkom

Majdnem két évtized után fény derült a Mátrix legnagyobb titkára!

Majdnem két évtized után fény derült a Mátrix legnagyobb titkára!

Egyrészt zseniális, másrészt azért kicsit mégis csalódás a dolog

Valószínűleg a legtöbben láttátok a Matrix trilógiát, legfőképp az első részt emelném ki, hiszen köztudottan ez a legjobb, a második/harmadik részben csak verekszenek és lövöldöznek, az elsőben még volt szó értelmesebb dolgokról is.

A leghíresebb jelenet természetesen az lett, amikor a kamera körbeforog, miközben Neo és Smith ügynök próbálják egymást eltalálni kézifegyverrel sikertelenül, de kinek ne fordult volna meg a fejében, hogy mégis mi a fene lehet a zöld, lefelé száguldozó kód jelentése.

Pontosan 18 évet kellett várni, mire a produkciós tervező Simon Whitely felfedte a titkot, melyet lelkes amatőr programozók ezrei próbáltak megfejteni a film elképesztő hype időszaka alatt. A magyarázat elképesztően egyszerű és elég nevetséges ahhoz képest, hogy mekkora belemagyarázásokat hallhattunk a filmmel kapcsolatban, mióta megjelent. Simon japán feleségének egyik szakácskönyvéből lettek kimásolva az oldalak és lettek összegyúrva egy ilyen karakterhalmazzá, gyakorlatilag sushi-receptekről van szó, se több, se kevesebb. – írja a HVG.hu

Mégis mi ebből a tanulság? Nem kell mindenbe keresni a hatalmas összefüggéseket, ugyanis legtöbbször a legegyszerűbb megoldás a helyes magyarázat a kérdésre.

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák