Connect with us

Hirdetés

technokrata

Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában!

Dotkom

Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában!

Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában!

Egy nappal a nemzeti ünnepet követően, március 16-át a magyar autósport rajongók piros betűvel véshetik be a naptárba, ugyanis az Audi hivatalos honlapján bejelentette: a magyar tehetséget, az elmúlt három évben folyamatosan kiemelkedőt nyújtó, mindössze 16 éves Keszthelyi Vivient a világ legerősebb elit márkakupa-sorozatában, az Audi TT Cupban indítja el.

Hasonló bejelentésre még nem volt példa a magyar autósportban, hiszen a német autógyár a világ minden tájáról jelentkező több száz pilóta közül, számos teszt és vizsga után válogatta ki azokat, akik ebben a szezonban felállhatnak a rajtrácsra.

Az Audi tehetséggondozó akadémiájának egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien – aki szenzációs módon már második éve tagja a gyár kiképzőprogramjának – a mezőny legfiatalabb tagja lesz, ráadásul a riválisok jelentős része 5-8 évvel idősebb, ez által pedig jelentős előnnyel indulnak vele szemben a versenytapasztalatot illetően. Számos olyan hosszabb ideje versenyző fiatal férfi pilótával kell majd felvennie a küzdelmet, akik közül többen is rangos versenyeken bizonyítottak már, többek között a Formula 4-ben is. Ahogyan azt az Audi már korábban jelezte, Vivien a gyár akadémiájának magyar pilótájaként versenyez majd.

Audi Sport TT Cup Oberstdorf training camp

Keszthelyi Vivien a korkülönbség és kevesebb tapasztalat ellenére szeretne folyamatosan a várhatóan erős mezőny legjobbjai között szerepelni, és minél több dobogós helyezéssel megajándékozni a sportszakmai sikerekre vágyó magyar és nemzetközi, jelenlegi és leendő rajongóit az egyenlő technikai feltételekkel elindított versenysorozatban, itt ugyanis legfőképpen a tehetség az, ami rangsorolja a pilótákat. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Audi TT Cup mezőnye a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenyére május 5. és 7. között Hockenheimben kerül sor, a magyar rajongók Vivien honlapján is, a vivienkeszthelyi.com oldalon minden futamot élőben követhetnek majd.

Vivien a múlt hét pénteken már elutazott az Audi németországi főhadiszállására, ahol a sorozatban részt vevő pilótatársaival együtt készítik fel őket megmérettetésre.

Vivien Keszthelyi, Fabienne Wohlwend

Vivien más versenysorozatok egy-egy versenyhétvégéjén is részt vesz majd csapatával, az Audi Sport Racing versenyakadémia támogatásával működő Team VRS-sel, a magyar szurkolók a Hungaroringen többször is különböző versenyhétvégéken, illetve országszerte további nagyszabású eseményeken találkozhatnak vele.

 

Keszthelyi Vivien nyilatkozata:

“Fantasztikus érzés, hogy három az autósportban töltött év alatt sikerült eljutnom abba a sorozatba, amiről – mint egy nagy lépés a DTM felé – álmodtam. Alig várom, hogy ebben a sorozatban versenyezzek, hiszen rendkívül nívós mezőnyben bizonyíthatok. Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveráljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülni kell a következő feladatokra. A pilóták rendkívül barátságosak egymással, azonban természetesen azt lehet érezni, hogy már most a táborban, s majd a pályán is mindenki a legjobb akar lenni. Nagyon várom már az idénynyitót, új helyszínek, új riválisok, talán a legelső futam lesz a legérdekesebb.”

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés