Connect with us

technokrata

Az Ericsson és a BT Már valós alkalmazásokban teszteli az 5G-t

Dotkom

Az Ericsson és a BT Már valós alkalmazásokban teszteli az 5G-t

Az Ericsson és a BT Már valós alkalmazásokban teszteli az 5G-t

Az olyan 5G-technológiák és tulajdonságok kiismerése, mint az alacsony látenciájú kommunikáció és a hálózatszeletelés (network slicing), létfontosságú lesz a gyors és megbízható szolgáltatások kiépítéséhez

Az Ericsson és a BT a londoni King’s College egyetemi kutatópartnerrel egy többéves,
5G-tesztelésre és -fejlesztésre vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá, melyet a felek a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutattak be. Az együttműködés többek között egyedi orvosi alkalmazások kifejlesztésére koncentrál.

A helyszínen például egy demonstráció alkalmával a látogatók egy olyan haptikus – azaz érintést és bőrérzékelést szimuláló – kesztyűt próbálhattak ki, amely egy betegen lévő érzékelőkhöz volt kötve, és egy távoli orvosi vizsgálatot szimulált, így mutatva be, hogy mire lesz használható a jövőben a „tapintható” internet.

Az együttműködés a kereskedelmi és fogyasztói piacokat érintő, 5G-technológiát alkalmazó felhasználási módszerek létrehozására összpontosít, különös figyelmet fordítva az olyan küldetéskritikus szolgáltatásokra, mint az orvosi alkalmazások. Emellett tanulmányozni fogja az 5G alkalmazását lehetővé tevő legfontosabb technológiák műszaki és gazdasági vonatkozásait.

A King’s College alacsony látenciájú felhasználási módokkal, speciális kommunikációtechnológiai, robotikai és haptikus vezérlési ismeretekkel járul hozzá az együttműködéshez.

A BT szeretné az Egyesült Királyságban elsőként bevezetni 5G-szolgáltatásokat, ezért az Ericssonnal együttműködve felépített egy 5G-technológiai bemutatóközpontot a BT Labs területén. Az 5G for Europe több központot és egyetemet összekapcsoló maghálózatához való hozzáféréssel az Ericsson és a BT a kereskedelmi 5G-szolgáltatások leghatékonyabb megvalósításához szükséges hálózati architektúrát teszteli itt.

Anders Lindblad, az Ericsson IT és felhő termékek üzletágáért felelős alelnöke elmondta:

„Az 5G minden iparág esetében hozzájárulhat rejtett lehetőségek kiaknázásához. A BT részvételével létrejött, az 5G-technológiát alkalmazó szolgáltatások tesztelésére összpontosító együttműködésünk is mutatja az Ericsson elkötelezettségét az új hálózati technológia piaci keresletének és elterjedésének fokozása iránt. A hálózati szeletek 5G-környezetben történő létrehozásával a virtuális hálózatok igény szerint alakíthatók ki, ez pedig létfontosságú lehet a küldetéskritikus szolgáltatások próbái során.”

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom