Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Rockwell Automation Analytics Cloud megoldása OEM-ek részére

Dotkom

Megérkezett a Rockwell Automation Analytics Cloud megoldása OEM-ek részére

Megérkezett a Rockwell Automation Analytics Cloud megoldása OEM-ek részére

A berendezésgyártók és az üzemeltetők közötti együttműködés emeli a teljesítményszintet

Az IoT-képes összetevők és gépek sokat javíthatnak a működésen, ha a lényegi információ eljut azokhoz, akik azt a legjobban képesek felhasználni. Az okos gépek építésénél nagy befektetéseket végrehajtó berendezésgyártók azonban gyakran mégsem látnak rá termékeik beépítés utáni használatára és teljesítményére.

emea17013-11-03-16factorytalkcloudapplication

A Rockwell Automation nemrég bemutatta új, Microsoft Azure felhő-alapú FactoryTalk Analytics for Machines Cloud nevű alkalmazását, amely információval látja el a berendezésgyártókat. A vállalat kiterjesztett információs megoldásokat tartalmazó stratégiájának részeként az alkalmazás hozzáférést biztosít a beépített rendszerek teljesítmény-analitikájához, és ezáltal értékes információkat nyújt a vevők támogatásához. A digitális átalakulást megvalósító gyártók esetében ez a képesség az összekötött technológiákból profitálhat, és segítheti a rugalmasabb rendelkezésre állást és gyártást, miközben csökkenti a fenntartási költségeket.

 

A gyárak kifinomultsága mára alapvető fontosságúvá tette a specializációt és az együttműködést

– mondta Axel Rodrigues, a Rockwell Automation SaaS/Felhő termékmenedzsere.

A gyártással és karbantartással foglalkozó csapatokra még számos feladat vár. Ha a berendezésgyártók számára – akik úgy ismerik a gépeiket, mint a tenyerüket – lehetővé tesszük, hogy a teljesítmény-analitika révén együttműködő partnerré váljanak, akkor a legértékesebb munkaerő felszabadul, és teljes gépsorok, gyártelepek vagy alkalmazások optimalizálására fókuszálhatnak.

 

Az OEM-gyártók az általuk kínált gépeket FactoryTalk Cloud Gateway berendezéssel szerelhetik fel, amelyek a beüzemelést követően hozzálátnak az adatgyűjtéshez. A kiválasztott vezérlőkről az adatokat biztonságosan juttatják el a FactoryTalk Cloud alkalmazásig, a berendezésgyártónak, végfelhasználónak pedig csak minimális konfigurációt kell végrehajtania. A berendezésgyártónak ezután az előre elkészített sématáblákon keresztül hozzáférése lesz a valós idejű analitikai adatokhoz és a feldolgozható információhoz.

Ez a felhő-alapú szoftverszolgáltatás (SaaS) a legjobb támogatást biztosítja a berendezésgyártól rendszereihez.  A rendszerek használata így átláthatóvá, teljesítményük, állapotuk, eseményeik és más lényegi tevékenységeik pedig nyomon követhetővé válnak.

Standard megközelítés egészen eddig nem állt a berendezésgyártók rendelkezésére, ha üzemeltető partnereikkel kívántak együttműködni. A Rockwell Automation alkalmazásának segítségével, amely biztonságos információ-hozzáférést tesz lehetővé, a berendezésgyártók olyan testre szabott szolgáltatásokat ajánlhatnak, mint a megelőző karbantartás és képzés, valamint hozzásegíthetik a gyártókat a hatékonyabb működéshez.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés