Connect with us

technokrata

Megoldás érkezett az elektromos töltőállomások hiányára

electroad01

Dotkom

Megoldás érkezett az elektromos töltőállomások hiányára

Menet közben is töltődhet majd az elektromos autónk

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján láthatjuk, hogy az elektromos autók hamarosan átveszik az uralmat benzines elődjeik fölött. Az izraeli székhelyű Electroad nevű cég kifejlesztett egy olyan rendszert, ami lehetővé teszi az utakon közlekedő járművek vezeték nélküli töltését (mobilok által már ismerjük). Lényege, hogy egy rézhuzalból és gumiból álló tekercset építenek az aszfaltba, ami elektromágneses indukció elvén töltené föl a gépjárműveket melyek egy 24 cm-es indukciós töltővel lennének ellátva.

A rendszer egyelőre nem örvend hatalmas népszerűségnek, hiszen viszonylag nagy költségekkel járna a kiépítése, bár állításuk szerint minden eddigi hasonló próbálkozáshoz képest gyorsabb, és olcsóbb ez a megoldás. Elképzelésük szerint fél nap alatt 1 km utat tudnának végleges állapotba hozni.

electroad02

A cég első körben a városi közlekedésre szánt buszokat látná el ezzel a technológiával, mellyel jelentősen csökkentenék a mostani elektromos buszok előállítási költségét, hiszen sokkal kisebb akkumulátorra lenne szükség, a folyamatos töltési lehetőség miatt.

Forrás: hvg.hu

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák