Connect with us

technokrata

Megmutatjuk ki nyerte a 2017-es Sony World Photography Awards egyik díját

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

Dotkom

Megmutatjuk ki nyerte a 2017-es Sony World Photography Awards egyik díját

A nyertes ritkán látott munkái 2017. április 21. és május 7. között lesznek megtekinthetőek

A World Photography Organisation bejelentette, hogy a brit dokumentumfotós, Martin Parr kapja idén a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díjat.  A művész április 20-án   díjátadón veheti majd át az elismerést.

A gálával egy időben egy különleges tárlat nyílik a londoni Somerset House-ban, ahol több korai, fekete-fehér Martin Parr képet, valamint ismertebb munkáit, könyveit és filmjeit is bemutatják. A 2017-es Sony World Photography Awards kiállítás részeként megnyíló Parr tárlat szintén április 21-től május 7-ig lesz látogatható. Emellett a fotóművész április 21-én előadást tart a London School of Economics and Political Sciences (LSE) egyetemen, amelyre jegyet a következő weboldalon lehet vásárolni: https://www.worldphoto.org/2017exhibition

martinparr

Több mint 40 éves pályafutása során Martin Parr szívesen dolgozta fel az elkényelmesedéshez, fogyasztói kultúrához és kommunikációhoz kapcsolódó témákat. A művész egyedi módon láttatja a mindennapok drámáit. Jól elkapott pillanatképein őszintén mutatja be a nemzeti karakterisztikákat és nemzetközi jelenségeket, ezzel új fejezetet nyitva a dokumentumfotózásban.

A fotózás iránti elkötelezettsége és a médiumok határainak feszegetése miatt Parr kiválasztásáról könnyen döntött a World Photography Organisation, annak ellenére, hogy a fotóművész nemrég azt nyilatkozta: „Ha tudnám, hogyan kell remek képet készíteni, abbahagynám.”

„Martin Parr munkája a fotográfia minden eddigi korlátját túllépi és rámutat arra, milyen hatalmas kommunikációs erővel bír ez a médium.  Művészként Parr egy olyan egyedi vizuális nyelvet hozott létre, amely mélységesen komoly, mindemellett az ehhez társuló humor biztosítja, hogy munkáit világszerte megértsék” – mondta Scott Grey, a World Photography Organization ügyvezető igazgatója.

„Becsületesség és tisztelet a fotográfia, mint médium iránt – ez az, ami összekapcsolja a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók eddigi díjazottait. Martin Parr is ezekről tett tanúbizonyságot teljes karrierje során, ezért büszkék vagyunk rá, hogy ő lehet a Sony World Photography Awards 10. évfordulójának kitüntetettje.”

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én kaphattam a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók címet, különösen a korábban díjazott művészek, mint például William Klein vagy William Eggleston munkáit ismerve. Bizalommal tölt el, hogy a World Photography Organisation és a Sony évről-évre közösen támogatják a kortárs fotóművészet minden aspektusát nemcsak a kiállításon, de a díjátadón keresztül is” – mondta Martin Parr.

A Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók korábbi díjazottjai közé tartozik Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson és Elliott Erwitt is.

Martin Parr 1952-ben született az angliai Epsomban, akit tinédzserkorában a nagyapja inspirálta arra, hogy fotóssá váljon. Korai munkáit a fekete-fehér képek jellemzik, azonban alkotásai az 1980-as években váltak ikonikussá, köszönhetően a képein megjelenő erős színeknek. Parr számos elismerést kapott már olyan fotográfusoktól, mint például Stephan Shore, William Eggleston, Peter Fraser és Joel Meyerowitz.

Martin Parr célja, hogy új látásmódban mutasson meg hagyományos dolgokat, emiatt gyakran vádolták azzal, hogy kigúnyolja fényképeinek alanyait. A „The Last Resort” című, 1985-ben készített műve hozta el az igazi áttörést a karrierjében, amellyel azóta is inspirációként szolgál a feltörekvő fotógenerációnak. Parr a fényképészettel foglalkozó könyvek lelkes gyűjtője, de ő maga is számos kötetet írt.

Martin Parr 1988 óta a Magnum Photos tagja, amelynek elnöki pozícióját 2014 óta foglalja el.

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő