Connect with us

technokrata

Ez a 4 jel arra utal, hogy a telefonod fertőzött

Android_Malw

Dotkom

Ez a 4 jel arra utal, hogy a telefonod fertőzött

Néhány nyilvánvaló jel, amire minden Androidosnak figyelnie kell.

Az Android a világ legnépszerűbb mobilos operációs rendszere, ugyanakkor pont emiatt a leginkább támadott is egyben. Ha azt akarjuk, hogy a telefonunk ne legyen malware-ek és egyéb vírusok melegágya, akkor néhány fontos dolgot szem előtt tartva jelentősen csökkenthetjük a kockázatot. Nem tanácsos például a Play áruházon kívüli appokat telepíteni a telefonra, a meglévő alkalmazásokat pedig érdemes mindig frissíteni a biztonsági javítások miatt. A telefon rootolását szintén érdemes elkerülni, hiszen ezáltlal sokkal kitettebb a telefon a gyanús forrásokból érkező alkalmazásoknak.

Sajnos mindezek ellenére előfordulhat, hogy mégis meghekkelik a telefont, itt van néhány nyilvánvaló jel:

 1.  Árnyékalkalmazások futnak a háttérben
  Sok háttéradatot generál a telefon, a szokásosnál hamarabb merül az akku, ezek mind spyware alkalmazások futására utalnak.
 2. Felugró értesítések minden pillanatban
  A felugró, sokszor épp antivírust áruló hirdetések elég egyértelmű jelei annak, hogy a telefon malware-el fertőzött.
 3. Ismeretlen eredetű vásárlások a bankkártyán és furcsa posztok Facebookon
  Az ismeretlen tranzakciók utalhatnak arra, hogy egy Androidos hekkertámadás áldozata vagy, ez a veszély akkor is fennáll, ha nincsenek elmentve a kártyaadatok, mivel sokszor a személyes adatokból a hekkerek ki tudják találni a jelszavakat.
 4. Véletlenszerű leállások
  Ha a telefon gyakran hirtelen leáll, újraindul minden ok nélkül, akkor ez is figyelmeztető jel lehet, akár arra is utalhat, hogy a készülékre spyware szoftvert installáltak.

 

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák