Connect with us

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

visakartya

Dotkom

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

A Visa kártyái nem okoznak túl sok fejtörést a hackereknek.

Az ember azt gondolná, hogy a bankkártya használata rendkívül biztonságos és az online használat során megfelelően védettek az adataink és persze a pénzünk is. Nos, kiderült, hogy ez azért nem egészen így van, szakértők ugyanis alig 4-6 másodperc alatt  törtek fel egy Visa hitelkártyát. Mindezt a Newcastle-i Egyetem kutatói mutatták be, akik egyszerűen, brute force módszerrel értek el sikert.

Gyakorlatilag nem csináltak mást, minthogy nekiálltak beírni kártyaszámhoz tartozó lejárati dátumok és CCV biztonsági kódok lehetséges kombinációit. Mivel a rendszer nem számolja a próbálkozások számát, így a számítógép erején és persze a szerveren múlik az, hogy mennyi idő alatt érnek el sikert.

Ennek is köszönhető, hogy egy támadónak csak egy 16 jegyű kártyaszámot kell megszereznie (ezek nagyon olcsón, darabonként 1 dollár alatti áron megvehetőek a sötét weben) aztán neki is láthat a próbálkozásoknak. A szakértők szerint átlagosan 60 alkalommal kell próbálkozni a lejárati dátumokhoz, míg a CCV kód körülbelül 1000 alkalom után deríthető ki.

Azt azért fontos tudni, hogy ez csak a Visa kártyáinál használható megoldás, a Mastercard rendszere ugyanis 10 próbálkozás után letilt. A szakértők ezért felhívták 36, Vista kártyát is támogató weboldal figyelmét a hibára, ezek közül egyelőre csak alig 8-an szigorítottak a belépésen. Amíg ez nem történik meg, azt javasolják, hogy inkább ne használjuk a Vista kártyánkat online vásárláshoz, vagy ha mégis, akkor adjunk meg belépési limitet.

Forrás: HVG

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom