Connect with us

technokrata

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Dotkom

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Egy egészen különleges rendszer felállítását jelentették be.

Nehéz időszak jön az interneten toborzó terroristákra, hiszen közös közleményben jelentette be a Facebook, a Google, a Microsoft és a Twitter, hogy a jövőben egy különleges adatbázist építenek, amellyel kiszűrik majd azokat, akik propagandaanyagok terjesztésére használják a rendszereiket.

Hacker!

Ugyan a technológia részleteit nem árulták el, de gyakorlatilag az történik, hogy amennyiben az egyik oldalon egy adminisztrátor veszélyesnek ítéli meg az adott dokumentumot, azt megjelöli egy digitális aláírással. Így, ha azt a fájlt később máshol is megosztják, már tudja a rendszer, hogy veszélyes anyagról van szó, így az adminisztrátor dönthet annak kitiltásáról.

Fontos tudni, hogy az adatbázisba nem konkrétan a dokumentumok kerülnek fel, hanem egy azok pontos beazonosítására szolgáló fájlt tárol el a rendszer. A gyakorlatilag digitális ujjlenyomatként is felfogható fájl érzékelése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a kérdéses dokumentumot egyből törlik majd az adminisztrátorok, ezt minden oldal egyénileg határozza majd meg. Várhatóan 2017. első negyedévében indul majd el az új szolgáltatás, amelyhez várhatóan további cégek is csatlakoznak majd.

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom