Connect with us

technokrata

Eszedbe se jusson megnyitni, ha ilyet kapsz Facebookon!

hack

Dotkom

Eszedbe se jusson megnyitni, ha ilyet kapsz Facebookon!

Durva kártevő terjed, úgyhogy vigyázz!

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne jelenne meg valamilyen, veszélyes vírus a Facebookon. Ezúttal azonban nem egy üzenőfali, hanem egy kifejezetten a chat ablakban támadó kártevőről van szó, amivel megéri külön is foglalkozni, különösen, mert Magyarországon is sok áldozatot szed.

svgvirus2

Bart Parys biztonságtechnikai szakértő által felfedezett kártevő úgy cserkészi be áldozatait, hogy a már megtámadott személy profiljáról egy .svg fájlú hivatkozást küld. Erre rákattintva egy, a YouTube-ra hasonlító oldal jelenik meg, amely arra kér minket, hogy legyünk oly kedvesek és telepítsünk egy bővítményt a Google Chrome-ra, hogy megnézhessük a videót. Aki nem figyel és feltelepíti a kártevőt, az porul  jár, hiszen ezután az összes legépelt karakterét továbbítja a kártevő, azaz jelszavak és privát üzenetek landolhatnak a hackereknél.

svgvirus

Parys emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy egyes esetekben egy zsarolóvírus is kerül a gépre, ami lezárja az eszközön lévő adatokat és azokat csak sok pénzért nyitja fel újra. Épp ezért, ha .svg fájlt küld egy ismerősöd, még véletlen se kattintsd rá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák