Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövőben mindent levideózunk majd a mobilunkkal

Dotkom

A jövőben mindent levideózunk majd a mobilunkkal

A jövőben mindent levideózunk majd a mobilunkkal

Néhány éven belül már általános lesz az 5G, a legtöbben pedig ezt online videók készítésére használják majd.

Az Ericsson megjelent, legfrissebb Mobilitási Jelentése szerint az 5G előfizetések száma 2022-re eléri az 550 milliót. Az 5G átvételében Észak-Amerika jár majd az élen, ahol az előrejelzések szerint 2022-re a mobilelőfizetések negyede már 5G előfizetés lesz.

Az Ázsiai-Csendes-óceáni térség lesz a második leggyorsabban fejlődő régió, és itt az 5G előfizetések 2022-re az összes mobil előfizetés 10 százalékát teszik majd ki. 2016 és 2022 között a közel-keleti és afrikai régióban jelentős átalakulás megy végbe: a jelenleg túlnyomó részt csak GSM/EDGE szolgáltatásra szóló előfizetések helyett az összes előfizetés 80 százaléka WCDMA/HSPA és LTE szolgáltatásra szól majd. A kelet-közép európai régióban az LTE előfizetések száma 2022-re a jelenlegi 10 százalékról 70 százalékra növekszik majd.

2016 végére az okostelefon előfizetések száma eléri a 3,9 milliárdot. Ezeknek közel 90 százaléka WCDMA/HSPA és LTE hálózati előfizetés lesz. Az előrejelzések szerint 2022-ben már 6,8 milliárd okostelefon előfizetés lesz, és ennek 95 százaléka WCDMA/HSPA, LTE és 5G hálózatra szól majd.

5g_2

Ulf Ewaldsson, az Ericsson stratégiai és technológiai igazgatója elmondta: „Jelenleg az okostelefon előfizetések 90 százaléka 3G és 4G hálózatokra szól; a szabványosított 5G hálózatok megjelenése 2020-ra várható. Azonban már most is sok távközlési szolgáltató mutat élénk érdeklődést az ún. pre-standard 5G hálózatok indítása iránt. Az 5G sok iparágban felgyorsítja majd a digitális átalakulást, és új felhasználási lehetőségek előtt nyitja meg az utat: dolgok internete (IoT), automatizálás, szállítás és big data.”

A legfrissebb Ericsson Mobilitási Jelentés szerint 2022-re 8,9 milliárd okostelefon előfizetés lesz, ezek 90 százaléka mobil szélessávra szól majd. Ugyanekkor az előfizetők száma eléri a 6,1 milliárdot.

2016 harmadik negyedévében 84 millióval nőtt a mobil előfizetések száma, és elérte a 7,5 milliárdot – ez éves szinten 3% körüli növekedésnek felel meg. A negyedév során Indiában kötötték a legtöbb új előfizetést (15 millió), a második helyen Kína (14 millió), a harmadikon Indonézia áll (6 millió). Őket követte Burma (4 millió) és a Fülöp-szigetek (4 millió). A mobil szélessávú előfizetések száma éves szinten 25 százalékkal nőtt, ez azt jelenti, hogy 2016 harmadik negyedévében mintegy 190 millió új előfizetést kötöttek. A mobil szélessávra szóló előfizetések száma világszerte jelenleg 4,1 milliárdra tehető.

A mobil adatforgalom tovább nő, elsősorban az okostelefon előfizetések számának valamint az egy előfizetésre eső átlagos adatforgalom növekedésének köszönhetően, ami a videó tartalmak népszerűségének növekedésével magyarázható. 2016 harmadik negyedévében az adatforgalom az előző negyedévhez képest 10 százalékkal, míg éves szinten 50 százalékkal nőtt.

recordingvideo2

További témák címszavakban a legújabb Ericsson Mobilitási Jelentésből:

A mobil videó adatforgalom egyre növekszik: A mobil videó adatforgalom várhatóan évi 50 százalékkal bővül, és 2022-re már a teljes mobil adatforgalom 75 százalékát adja. A videó után a közösségi oldalak generálják a legnagyobb adatforgalmat, és esetükben is további, évi 39 százalékos ütemű növekedés várható.

Live streaming már a közösségi médiában is: A felhasználók egyre többet használnak élő videóközvetítést (live streaming) a családjukkal, barátaikkal, követőikkel folytatott kommunikációban. Az USA-ban az okostelefon használók mintegy ötöde jelezte, hogy érdekli az élő videó közvetítés – ugyanakkor az okostelefon használók körében ez az arány kétszer nagyobb Indiában, Indonéziában, Brazíliában, Ománban és más gyorsan fejlődő piacokon.

Reflektorfényben az IoT: Az előrejelzések szerint mintegy 29 milliárd, hálózatba kapcsolt készülék lesz 2022-ben, ezen belül 18 milliárd a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódik majd. Az Ericsson Mobilitási Jelentés legújabb száma részletesen foglalkozik az IoT-val, és három nagy cikkben mutatja be az IoT jellemzőit és transzformációs potenciálját. A háromból két cikk olyan távközlési szolgáltatókkal együttműködésben készült, akik alaptevékenységükre építve hoztak létre IoT szolgáltatások és teremtettek hozzáadott üzleti értéket. A harmadik cikk egy életszerű, nagyvárosi IoT szcenárió alapján vizsgálja, hogy a mobilhálózatok képesek-e támogatni a masszív IoT használatot.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés