Connect with us

Hirdetés

technokrata

5+1 ok, amiért érdemes a felhőben tárolni az adatokat

Dotkom

5+1 ok, amiért érdemes a felhőben tárolni az adatokat

5+1 ok, amiért érdemes a felhőben tárolni az adatokat

Hódít a felhő alapú tárolás, így mostanra szinte mindenki előtt nyitva áll a kapu, hogy a merevlemeze helyett a felhőbe mentse az adatait. Sok esetben azonban mi is találkozunk azzal, hogy az emberek nemigazán értik, hogy miért van erre szükség, miért kellene változtatni az eddigi, jól bevált megoldáson. Mostani írásunkban 5+1 tippet szedtünk össze, hogy miért éri meg felhőre váltani:

1. Kevesebb hibalehetőség

Tárold akár a számítógépeden, akár egy külső merevlemezen az adataid, még a legjobb minőségű komponenseket választva is előfordulhat, hogy az egység meghibásodik és nagy eséllyel az adatok is oda lesznek. Persze elérhetőek olyan, az adat-visszaállítást szolgáló alkalmazások, amelyek esetlegesen segíteni tudnak, ám sajnos a tapasztalat az, hogy ezek igen gyakran nem jutnak eredményre. Ilyenkor csak a méregdrága, visszaállítással foglalkozó vállalkozások segíthetnek.

2. Bárhonnan hozzáférhetsz

A felhő alapú adattárolás egyik legnagyobb előnye, hogy a felhasználó gyakorlatilag bármilyen, internetelérésre képes eszközről (azaz egy okostelefonról, táblagépről is) hozzáférhet a fotóihoz, videóihoz, dokumentumaihoz és más, számára fontos fájlhoz. 

422493-best-cloud-storage-solutions

3. Nem kell tartani a vírusoktól 

Hasonló a helyzet, mint az merevlemez meghibásodásánál, hiszen többfajta olyan vírust is összeszedhetünk, amely blokkolja az adatokhoz való hozzáférést. Ha szerencsénk van, még időben törölhetjük a kártevőt a PC-ről, de amennyiben porul jártunk, imádkozhatunk, hogy legyen valahol biztonsági mentésünk. 

4. Olcsóbb

Ha magánszemélyeknek nem is feltűnő, kisvállalkozásoknak már sokat jelenthet, hogy nem kell méregdrága szervert vásárolniuk az adattároláshoz, elég csak egy csomagra előfizetniük és oda menthet mindent a rendszer. Ez miért jó? Csöndesebb lehet egy iroda (hiszen nem zúg a szerver), kevesebb lehet a villanyszámla és a teljesítmény csökkenésén sem kell aggódni, hiszen a szolgáltató folyamatosan gondoskodik a megfelelő stabilitásról. Ennek fényében nem is rossz, hogy már havi 25 ezerért lehet saját szervert bérelni

cloud2

5. Rugalmasabb

Szintén a vállalkozásoknak jöhet jól, ha szükség esetén rövid idő alatt növelhetik a tárhelyüket, vagy épp gyorsíthatják az adataik elérését. Mindez nemcsak olcsóbb egy felhőalapú tárhely esetén, de jelentősen gyorsabb is, hiszen a csomagváltás során egyszerűen több tárhelyet ad a szolgáltató vagy épp az adatokat átmozgatja egy “izmosabb” szerverre. 

+1. Nem tűnik el

A felhőben tárolt adatokkal soha nem fordulhat elő, hogy véletlenül otthagyja az ember egy kávézóban vagy lakásbetörés áldozata lesz. Amint valamit feltöltesz egy megbízható szolgáltató tárhelyére, az szinte biztosan ott is marad, amíg az előfizetésed él. Persze előfordulhatnak olyan esetek, amikor valamiért probléma lép fel és az adatokhoz nem lehet hozzáférni egy kis ideig, ám ilyenkor jó tudni, hogy professzionális szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. 

(A cikk eredetileg a Rendszergizda blogon jelent meg, a szerző saját írása.)

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés