Connect with us

technokrata

Itt a világ első lebegő megjelenítője

joledkijelzo

Dotkom

Itt a világ első lebegő megjelenítője

Kutatók nem akármilyen megjelenítőt alkottak.

Úgy látszik, nem telik el hét valamilyen izgalmas megjelenítő nélkül. Ezúttal nem egy átlátszó kijelzőt, hanem egy levitáció elvén működő “képernyőt” mutattak be. Az egyelőre igencsak prototípus stádiumban lévő egység a sussex-i és bristoli egyetemek kutatóinak köszönhető, akik levitációval polisztirol gyöngyöket lebegtetnek.

A levitációt az egység alján és tetején lévő hangszórókra bízták, az ezek által kibocsájtott ultrahang segítségével maradnak a levegőben a gyöngyök. Épp ezektől, a hangszórók által kibocsájtott hangoktól függ a gyöngyök helyzete. Emellett a kutatók azt is kipróbálták, hogy a gyöngyök egyik oldalát titán-dioxiddal vonták meg, így a megváltozott frekvenciára a gömb el is fordult, így megváltoztatva a berendezés által megjelenített ábrát.

Az egyelőre nem túlságosan piacképes megjelenítőn azért még dolgoznak a kutatók, de kétségtelen tény, hogy óriási jövő előtt áll a technológia. Ha a fejlesztők jól haladnak, akkor néhány éven belül több bemutatóteremben is elterjedhet ez a fajta megjelenítési forma.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle