Connect with us

technokrata

Vicceskedő lesz a Google új assisztense

Dotkom

Vicceskedő lesz a Google új assisztense

Eddig nem volt vicces a Google asszisztense, de most javítanak a nehéz helyzeten.

Amióta 2011-ben megjelent Siri, az Apple mindig ügyelt arra, hogy legyen egy személyisége a virtuális asszisztensnek. Így tett a Microsoft is, a redmondi gyártó is emberközelivé alkotta meg a Cortana-t, így gyakorlatilag csak a Google asszisztense képezett kivételt a trióból, hiszen a kaliforniai vállalat mindeddig nem adott személyiséget a szoftvernek.

googleassistant

Nos, ez a Google Assistanttal megváltozik, méghozzá nem is akárhogyan. A gyártó ugyanis vígjáték írókat kért fel, hogy azok olyan ütős poénokat írjanak, amelyek aztán bekerülhetnek az asszisztensbe. A szakemberek között például olyanok is vannak, akik az elsöprő sikerű Pixar-filmeken is dolgoztak, azaz látható, hogy komolyan vették a témát.

Jó hír, hogy az új Google Assistantra már nem is kell sokat várni, a Pixel és Pixel XL telefonokon debütáló virtuális asszisztens a telefonokkal egyidőben, október 20-ától lesz elérhető. Az azonban egyelőre nem világos, hogy a régebbi Nexus modellekre és a többi gyártó modelljeire mikor teszi elérhetővé a Google a szoftvert.

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom