Connect with us

technokrata

Itt megtudhatod, mit hozhat a jövőnk

Dotkom

Itt megtudhatod, mit hozhat a jövőnk

Október 20-án és 21-én Visegrádon rendezik meg a Smart Future Forum 2016 konferenciát, amelynek tematikája idén az „Élhetőbb jövő” köré szerveződik.

 Az Okos Jövő Innovációs Klaszter október 20-án és 21-én, Visegrádon rendezi meg a Smart Future Forum 2016 elnevezésű konferenciát. A rendezvény fő témaköreibe tartozik többek között a társadalmasítás, valamint a technológiák szerepe a globális „okos” gondolkodás kialakításában.

A Smart Future Forum 2016 konferencián plenáris és szekció előadásokon, valamint kerekasztal-beszélgetéseken mélyülhetnek el a témákban a rendezvényre látogatók. Az eseményen jelentős hangsúlyt kap többek között a hazai és nemzetközi gazdasági környezet, a green finance, a társadalom és a technológia viszonya, az e-mobilitás, az okos hálózatok és okos mérés, a legfrissebb energetikai trendek, az okos technológiák, a mesterséges intelligencia, az ICT megoldások valamint az okos városok témaköre is.

12108037_1079460172065435_8354122173920344120_n

Az előadók között megtalálhatóak lesznek az állami és szabályozói szféra képviselői, mint az MVM Partner Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Budapest Közút Zrt., a Magyar Fejlesztési Központ, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. A piaci szegmens legjelentősebb hazai és nemzetközi szakmai szereplőivel is találkozhat a hallgatóság, úgy mint a Microsoft Magyarország Kft., a GDi Esri Magyarország Kft., az IBM Magyarországi Kft., az Ericsson Magyarország Kft., a PwC Magyarország Kft., a London Stock Exchange Group vagy a Festipay Zrt.

A Smart Future Forum 2016 konferencia október 20-án reggel 9 órakor kezdődik a Thermal Hotel Visegrád**** szállodában. A nyitóbeszedéket – Félegyházi András, Visegrád város polgármestere, és Bertalan Zsolt, az Okos Jövő Innovációs Klaszter elnöke – követően a konferenciára látogatók betekintést nyerhetnek a hazai és nemzetközi gazdasági környezet, és a green finance világába, valamint még a délelőtt folyamán részt vehetnek az okos városok témakörét felölelő plenáris előadásokon, délután pedig az okos technológiáké, és ICT megoldásoké lesz a főszerep.

Az esemény második napját Dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára nyitja meg, majd az energetikai trendeket, a szektor jövőjét, az e-mobilitást és szabályozási környezetét, az innovációs fejlesztéseket és az okos hálózatok témakörét járják körbe a szakértők. A nap második felében a Microsoft Magyarország Kft. prezentációja után érdekes technológiai bemutatókon vehetnek részt jelenlévők, valamint sor kerül az Okos Jövő Innovációs Klaszter által hirdetett Smart City Micro Solutions 2016 pályázat eredményhirdetésére, illetve a nyertes pályázó bemutatkozó beszédére.

12118628_1079739785370807_4049339635385381663_n

A Smart Future Forum 2016 konferencián az innovatív városfejlesztés is górcső alá kerül a technológiai vívmányok és a helyi közösségek tekintetében is. „Az okos városok fejlesztéséhez elkötelezett városvezetőkre is szükség van, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a konferencián

többen is képviselik városukat, mint Szita Károly, Kaposvár polgármestere, vagy Süli János, Paks polgármestere. Az új gazdasági és energetikai trendek jelentősen megváltoztatják az életünket, ezért fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk egy okos társadalom létrehozásához”- mondta el Huber Krisztián, az Okos Jövő Innovációs Klaszter társelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom