Connect with us

technokrata

Íme néhány iPhone-os app, amikkel jobban megy a munka

Dotkom

Íme néhány iPhone-os app, amikkel jobban megy a munka

Amíg néhány évvel ezelőtt még leginkább telefonáltunk a mobilunkon, addig mostanra eljutottunk oda, hogy szinte nincs olyan funkció, amit ne érhetnénk el azonnal a kezünkben lévő okoseszközről. Ebbe nemcsak az otthoni, de a munkahelyi teendők is beletartoznak, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne bemutatni a legjobb, iPhone-ra szánt üzleti alkalmazásokat. Van köztük irodai programcsomag, e-mail kliens és WiFi kereső is, tehát ha van 5 perced, mindenképpen vess rájuk egy pillantást!

office-lens-cover

Office Lens

Az Office Lens egy egyszerű, de nagyszerű alkalmazás, ha valamilyen dokumentumot, fotót, névjegykártyát vagy táblát szeretnél lefotózni és továbbküldeni. A program intelligensen felismeri a témát, majd annak megfelően körbevágja és élesíti a képet. Ezután pillanatok alatt beimportálhatjuk egy Word vagy Excel dokumentumban, de akár PDF-et vagy JPG képet is készíthetünk vele, illetve természetesen azonnal továbbküldhetjük a beépített e-mail kliens vagy az OutLook segítségével. 

15195-11351-cloudmagic-ios-l

CloudMagic

Az összes levelünket kényelmesen elérhetjük a CloudMagic segítségével, hiszen legyen szó akár Gmail-ről, Outlook-ról, iCloud-ról, Microsoft Exchange-ről vagy épp bármilyen, IMAP protokollt használó szolgáltatásról, az alkalmazás megbirkózik vele. Bónuszként pedig egy igen kényelmesen használható felhasználói felülettel érkezik a CloudMagic, így mindenkinek javasoljuk, hogy töltse le az iPhone-jára ezt az ingyenes alkalmazást. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy milyen levelezőrendszerek érhetőek még el a telefonodra, olvasd el a legjobb e-mail programokról szóló cikkünket

b-20111220-105438

Bérkalkulátor+

A Bérkalkulátor+ pontosan azt tudja, amit ígér, azaz elárulja, hogy a jelenleg hatályos törvényeknek megfelelően hogyan alakul egy munkavállaló bére. Az egyszerűen használható alkalmazás persze a vállalkozóknak is hasznos lehet, hiszen a segítségével néhány másodperc alatt kiszámítható, hogy mennyi egy-egy dolgozó teljes bérköltsége.

camcardiphone

CamCard

Ugyan az Office Lens is képes a névjegykártyák bescannelésére, a rajtuk lévő adatokkal nem tud mit kezdeni. Itt jön a képbe a CamCard, ami képes azonnal feldolgozni és elmenteni névjegykártyán lévő adatokat. Üröm az örömben, hogy a rendkívül egyszerűen használható alkalmazás angol nyelvű, azaz az ékezetes karaktereket hagyományosként érzékeli, így a digitalizálás után kézzel kell átírnunk ezeket a betűket. A program a saját memóriájába is elmenti a névjegyeket, de emellett beállíthatjuk, hogy az iCloud mellett a Gmail fiókunkkal is szinkronizáljon.

a87b782d551cca7685bc2bad3a1a3a0f

Todoist

Nem kell feltétlenül vezérigazgatónak lenned, hogy értékeld a Todoist funkcióit. A feladatkezelőben napi és heti nézetben is megnézhetjük a ránk váró feladatokat (sőt, hetente ismétlő programok megadására is lehetőség van), kategóriák szerint rendszerezhetjük azokat az új ötleteinket akár a kollégáinkkal is megoszthatjuk. Emellett jegyzetek tárolására is használható az applikáció, sőt az ötleteinket a felhőbe is feltölthetjük. Jó hír, hogy a Todoist nemcsak iPhone-on működik, így androidos és Windowst használó kollégáknak is érdemes bemutatni. 

myscript_iphone_hero_fixed

MyScript Calculator

Egyszerű és nagyszerű a MyScript Calculator, hiszen zavaró funkció helyett a lényegre, azaz a számolásra koncentrál. Az alkalmazáson belül nincsenek zavaró gombok, az ember az ujjával rajzolhatja le amit szeretne, a szoftver pedig értelmezi és végre is hajtja a parancsot. Különösen akkor hasznos, ha az ember épp beszél valakivel és ahelyett, hogy az alkalmazásra figyelne, csak gyorsan felrajzolja a szükséges egyenletet aminek a végeredményét azonnal meg is mutatja a MyScript. 

splashtop-2-remote-desktop-for-iphone

Splashtop 2

Igazán kényelmes megoldást nyújt az irodai számítógépen lévő adatok elérésére a Splashtop. Az alkalmazással ugyanis távolról vezérelhetővé válik a számítógép, így a fontos adatokat, hasznos programokat a mobilunk képernyőjén is megtekinthetjük. A program a Windows mellett Mac-kel is kompatibilis (ehhez értelemszerűen fel kell tenni egy kliensprogramot a gépre), illetve az iPhone mellett természetesen iPad-en és az androidos készülékeken is működik.  Üröm az örömben, hogy a bár a Splashtop 4,99 dollárért (1400 forint) hozzáférhető, alapesetben csak a helyi hálózaton használható. Ahhoz, hogy akár több országgal távolabbról is elérjük a számítógépünket, az évi 17 dolláros (4800 ezer forint) áron kínált Access Pack-ot kell megvásárolnunk. 

avast-wi-fi-finder

Avast Wi-Fi Finder

Ahogy a nevében is szerepel, az Avas Wi-Fi Finder a WiFi hálózatok megtalálására szolgál. Az egyszerűen kezelhető alkalmazás egy térképen mutatja meg, hogy a közelben merre találhatóak nyilvános WiFi hálózatok. A program azt is jelzi, hogy egy adott hálózat nyitott-e vagy a használatához jelszóra van szükségünk. Amennyiben találtunk egy olyat, ami megfelelőnek tűnik, úgy a navigálás gombra nyomva az Apple Maps azonnal elirányít minket az úticélhoz. Igazán hasznos, hogy egy adott ország összes WiFi pontjait lementhetjük, így egy út előtt mindenképpen érdemes megnyitni a programot. 

k-bigpic

Microsoft Office

Végére hagytuk az irodai programcsomagok királyát, a Microsoft Office-t. A redmondi gyártó által fejlesztett alkalmazásokra hosszú ideig kellett várni, de 1,5 évvel ezelőtt végre hivatalosan is megérkezett a Word, az Excel, a OneNote, az Outlook és a PowerPoint az iPhone-ra. A teljes értékűen használható szoftverek az Office 365 keretében érhetőek el az Apple készülékeire, azaz havonta díjat kell fizetni értük (van ingyenes verzió is, de ott csak a fájlok megnyitását támogatja a rendszer, szerkeszteni nem lehet).

 (A cikk eredetileg a Rendszergizda blogon jelent meg, a szerző saját írása.)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin