Connect with us

technokrata

Vége lehet a bankkártyás csalásoknak?

Dotkom

Vége lehet a bankkártyás csalásoknak?

Egy új megoldás megelőzné az internetes csalásokat.

Gyakorlatilag se szeri, se száma azoknak a bankkártyás csalásoknak, amelyekkel a bűnözők megpróbálják ellopni a gyanútlan felhasználók pénzét. Ezt előzné meg most a  Oberthur Technologies, amely egy új, különleges bankkártyát dobna piacra.

A Motion Code névre keresztelt kártya lényege abban áll, hogy a hagyományos, hárombetűs biztonsági kód helyén egy kijelzővel találkozhatnánk, amelyen a kód óránként változik. Így egy esetleges adatlopás után a hackerek nem tudnának pénzt leemelni a kártyáról, vagyis biztonságban maradna a felhasználó pénze.

 

Persze csak addig, amíg valaki személyesen el nem lopja a kártyát, hiszen olyankor már mit sem ér ez a technológia. Ahogy az sem biztos, hogy azok, akik gyakran vásárolnak internetes áruházakban örülnének az új biztonsági kártyának, hiszen a folyamatosan változó biztonsági kód nem lehetne automatikusan levonni az összeget.

Érdekesség, hogy a kártya tesztüzeme már el is kezdődött, Franciaország mellett már Mexikóban és Lengyelországban is tesztelik az új technológiát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin