Connect with us

technokrata

Ezzel biztosan jó lesz az otthoni net!

Dotkom

Ezzel biztosan jó lesz az otthoni net!

Hasznos újdonságot mutatott be a Netgear.

Jártál már úgy, hogy nem jutott el a WiFi a lakásod minden sarkába? Ebben segít a NETGEAR hatósugár-növelő eszköze, a Nighthawk X4 WiFi Range Extender.

930 négyzetméter

A holt zónák azok a pontok, amelyeken az otthoni WiFi látszólag érthetetlen módon legyengül, vagy teljesen eltűnik. Napjainkban azonban egy átlagos otthonban olyan sok elektronikus eszköz, fémből készült berendezés található, az épület által okozott interferenciát nem is említve, hogy még a legerősebb, legnagyobb teljesítményű WiFi routerrel is megeshet, hogy hálózati jele nem jut el mindenhová.

Ilyenkor segít a vezeték nélküli útválasztók hatósugarát kiterjesztő, könnyen és gazdaságosan használható eszköz, amely a router által küldött jeleket felerősítve életet lehel a holt zónákba. A NETGEAR AC2200 Nighthawk X4 WiFi Range Extender nagy teljesítményű erősítőjének, belső antennáinak és további, fejlett technológiai megoldásainak köszönhetően a kiváló minőségű lefedettség akár 930 négyzetméterre növelhető, amibe családi házak esetében a kert is bőven belefér. 

Sebességváltás az egész házba, kertbe, garázsba…

A 802.11ac szabványra épülő és akár 2,2 Gbps-os sávszélességet adó, kétsávos Nighthawk X4 WiFi Range Extender kategóriájában elsőként támogatja a MU-MIMO technológiát, amellyel egyszerre több, hálózatra csatlakozó eszközön is ki tudja szolgálni az audio- és videofolyamok lejátszását, a legjobb online élményben részesítve a felhasználókat. FastLane technológiájával pedig a két WiFi csatorna egyetlen, szupergyors hálózati kapcsolattá vonható össze, például HD minőségű streamekhez és online játékokhoz.

nighthawk extender pic 1

WiFi hídként szolgáló Gigabit Ethernet port is került az AC2200 WiFi Range Extenderre, amelyen keresztül például a játékkonzolok, az okostévék és a streaming médialejátszók is a vezeték nélküli hálózatra csatlakoztathatók. A felhasználók így egyetlen lépésben 802.11ac sebességre kapcsolhatják minden szórakoztatóelektronikai eszközüket.

WiFi analitika hálózat-optimalizáláshoz

Egyszerűen a fali dugaszolóaljzatba csatlakoztatható és percek alatt telepíthető a Nighthawk X4 WiFi Range Extender, amely megjelenésével szinte bármely környezetbe belesimul. Bármilyen WiFi routerrel együttműködik, az internetszolgáltatótól kapott útválasztót is beleértve, de a vezeték nélküli hálózatokhoz a NETGEAR eleve saját, nagy teljesítményű AC routereit ajánlja, amilyen például a Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router is.

A lehető legjobb teljesítmény érdekében mindenesetre tanácsos olyan hatósugár-növelő modellt választani, amelynek WiFi sebessége megegyezik a már meglévő routerével. A Nighthawk X4 WiFi Range Extenderhez például jól passzol a Nighthawk X4 R7500 Gigabit Router, a NETGEAR kétsávos 802.11ac vezeték nélküli útválasztója, mely 2,33 Gbps-os hálózati sebességet ad. Érdemes továbbá a hatósugár-növelőt a router és a holt zóna között, félúton elhelyezni, mert ez szintén kedvezően hat a jelerősségre és a sávszélességre.

WiFi analitikai applikációt is kínál a NETGEAR a meglévő vagy az éppen bővített hálózat optimalizálásához. A letölthető WiFi Analytics App segítségével a felhasználók többek között ellenőrizhetik a hálózat állapotát, a jelerősséget és az interferenciát, továbbá azonosíthatják a túlterhelt sávokat és a lefedetlen pontokat is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin