Connect with us

technokrata

A Google is tud hibázni: Íme néhány alkalom, amikor nem jött össze

googlelogo

Dotkom

A Google is tud hibázni: Íme néhány alkalom, amikor nem jött össze

Kétségtelen tény, hogy a Google a világ egyik legsikeresebb vállalata, hiszen nemcsak a keresőjét, de mobil operációs rendszerét, az e-mail szolgáltatását és a felhőalapú tárhelyét is emberek százmilliói használják. Igen ám, de azért a nagy óriás sem tévedhetetlen, akadnak bizony csúfos bukták a történelmükben. Ezek közül szedtünk most össze ötöt:

google+

1. Google+

5 évvel ezelőtt debütált a Google Facebook verő szolgáltatása, amelyre egyáltalán nem harapott rá a közönség. Egy időben még kötelező is volt az alap Google fiók mellé egy Google+ accountot létrehozni, ám erről már régen letettek a gyártónál, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a felhasználók nem akarják használni a szolgáltatást. Ennek ellenére azért nem halt ki teljesen a Google+, a szolgáltatás a mai napig létezik, bár csak kevesen használják.

googletv

2. Google TV

A Google már 6 évvel ezelőtt is okostévét akart varázsolni az otthoni televízióinkból, ezért kitalálták a Google TV rendszert. A szolgáltatás többek között az Intel, a Logitech és a Sony teljes támogatásával indult el, ám hamar bebizonyosodott, hogy a piac egyszerűen még nem fogékony erre a kategóriára. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, a Google TV sincs már többé, de utódja az Android TV már beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

VRP_068_GoogleGlassDesign_v2.Still004-1024

3. Google Glass

Emlékszel, amikor minden a Google Glass-ról szólt? 2013-ban gyakorlatilag nem volt olyan ember, aki ne akarta kipróbálni a kaliforniai gyártó okosszemüvegét, hiszen kevés, ennél menőbb dolog létezett. Azóta azonban kiderült, hogy nemcsak, hogy furcsán néz ki az ember egy Glass-t viselve, de a megjelenítőre folyamatosan koncentrálni kell. Ez pedig  igen veszélyes út közben, hiszen az előtte lévő út helyett az aktuális e-mailekre figyel az illető. A Google Glass tehát a ma ismert formájában biztosan nem kerül már többé piacra, a fejlesztések nem álltak le. Jelenleg Tony Fadell, az iPod egyik atyja is azon dolgozik, hogy a szemüveg következő variációja tökéletes legyen.

Google-Project-Ara-ATAP-640x401

4. Project Ara

A jövő nagy reménységének tűnt a Project Ara, a készülék, amelytől sokan azt várták, hogy véget vet az évenkénti telefoncserélgetésnek. Nos, ez így biztosan nem valósul meg, hiszen a teljesen modulárisként bemutatott készülékről végül kiderült, hogy nem egészen úgy van az, ahogyan eltervezték, ezért mostanra eljutottunk oda, hogy magára is hagyta a Google az egész fejlesztést. Ha tehát jobb funkciókat akarunk a telefonukba, kénytelenek leszünk ezután is újat venni.

androidhome

5. Android@Home

A Google 2011-ben mutatta be az Android@Home névre keresztelt keretrendszerét, ami nem volt más, mint egy, a lakásban lévő eszközök automatizálását lehetővé tevő fejlesztés. Hiába volt előremutató, az Android@Home túl korán érkezett és már azelőtt meghalt, hogy egyáltalán népszerű lehetett volna. A Google természetesen azóta sem hagyott fel az ilyen irányú fejlesztésekkel, elég csak a most bemutatott Android Home-ra gondolni, amely digitális, hangvezérléssel kezelhető hub az otthoni berendezéseinknek. Sőt, a kaliforniai gyártó nagy sikereket ér el a Nesttel is, a gyártó okosberendezéseit milliók vásárolják szerte a világban.

(A Mashable cikke nyomán)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp