Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha nem akarsz előfizetni, ezt a csomagot Neked találták ki!

Dotkom

Ha nem akarsz előfizetni, ezt a csomagot Neked találták ki!

A Vodafone felrázza a feltöltőkártyás piacot: 19 Ft-os perc és SMS díj feltöltőkártyával.

 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adatai szerint ma Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók átlagosan havi 17 hívást indítanak, a hívásaik átlagosan 1,7 percig tartanak és havi 29 percet tesznek ki. A feltöltőkártyások emellett az NMHH adatai szerint átlagosan havi 3 SMS-t küldenek. Ez a forgalom az NMHH adatai szerint – a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival – kivétel nélkül több mint ezer forintba, sok esetben havi több ezer forintba kerül.

A Vodafone Tutival havi 29 percnyi hívás és 3 SMS elküldése a 19 Ft-os perc és SMS díjjal alig több mint 600 Ft-os havi költséget jelent. Feltöltőkártyát díjmentesen lehet igényelni a Vodafone honlapján és a Tuti tarifát már egyszeri ezer forint feltöltésével is ki lehet próbálni, természetesen minden elköteleződés nélkül.  A 2000 Ft feletti feltöltéseket a Tuti csomaggal is 365 napig, a 2000 Ft alatti feltöltések összegét pedig 30 napig lehet felhasználni, úgy, hogy az egy év alatt semmilyen más összeget nem kell a kártyára tölteni.

usingphone

A KSH legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi mobil felhasználó közel 40,9 százaléka, mintegy 4,8 millió ügyfél – vagyis a magyar lakosság közel fele – használ feltöltőkártyát. Közülük nagyon sokan ma is a korábbi, kedvezőtlen feltételekkel működő csomagokat használják és a 19 Ft-os díjnál lényegesen többet fizetnek ki egyetlen percnyi hívásért, vagy egy SMS elküldéséért. A Vodafone ügyfelei között a feltöltőkártyát használók aránya jelenleg 39,3 százalékos.

Akik még nem Vodafone ügyfelek, a kártyát megvásárolhatják az összes Vodafone értékesítési csatornán, akár számhordozással is. A számhordozás a feltöltőkártyát használók számára is egy egyszerű és kedvező lehetőség, amennyiben úgy szeretnének a kedvező Tuti csomagra váltani, hogy közben megtarthatják évek óta használt telefonszámukat. Magyarországon az NMHH adatai szerint augusztus végéig közel 947 ezer mobilszámot hordoztak az ügyfelek. A számhordozást mindig az új szolgáltatónál kell kezdeményezni és a folyamat a szükséges iratok megléte esetén néhány napon belül lezajlik. A hordozás ideje alatt az ügyfél mindössze 3-4 órán keresztül nem lesz elérhető. A feltöltőkártyás telefonszámok hordozásánál érdemes odafigyelni arra, hogy hordozáskor az egyenleg alacsony legyen, mivel a korábbi szolgáltatónál feltöltött, de el nem használt összeget nem lehet az új szolgáltatóhoz átvinni.

usingphone

A Vodafone jelenlegi feltöltőkártyás ügyfelei nagyon egyszerűen válthatnak a Tutira, a Vodafone applikáción keresztül, vagy egyetlen SMS-sel. Ebben az esetben belföldről, az ügyfél telefonjáról a 1270-es számra kell küldeni a díjmentes TV TUTI SMS kódot. Természetesen a Vodafone ügyfélszolgálatán is készséggel segítenek mindenkinek a váltásban. A Vodafone jelenleg megvásárolható feltöltőkártyás csomagjai elérhetőek maradnak ezután is.

Adat

A Vodafone Tutival az egységesen bruttó 19 Ft-os perc és SMS díj mellett 4G képes készülékkel természetesen 4G-s mobilinternet szolgáltatást is igénybe lehet venni a Vodafone jelenleg is elérhető napi, egyszeri és megújuló adatcsomagjaival.

Roaming

A Vodafone Tutival, ahogy a Vodafone korábbi feltöltőkártyás csomagjaival is, díjmentesen elérhető az utazásoknál rendkívül kedvező Európa hazai áron opció. A Tutit használók így az Unió területén, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország meghatározott hálózatain az Európa hazai áron opcióval díjmentesen fogadhatnak hívásokat, hazai tarifával telefonálhatnak (19 Ft) és küldhetnek SMS-t a normáldíjas hazai számokra. Az Európa hazai áron opció esetében a díjmentes hívásfogadás havonta az első 60 perc erejéig érvényes, ezután a díjazás a Szabályozott Európai Roaming díjszabásnak megfelelő. A 60 perces keret minden hónapban az opció megrendelésének naptári napjának megfelelő napon újul meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés