Connect with us

Nőket toboroz az Ericsson

businesswoman working on a mobile device

Dotkom

Nőket toboroz az Ericsson

Női vezetők számára hirdet újra ingyenes, nyílt, csoportos coachingot az Ericsson Magyarország.

A programot a vállalat képzett coachai önkéntes alapon tartják meg. 2015 végén a vállalat K+F szervezete nyerte el a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata által meghirdetett
„Az Év Coaching Szemléletű Szervezete” díját. A programot 2016 márciusában nőnap alkalmából indította útjára az Ericsson, az első sorozat lezárása után, a nagy sikerre való tekintettel 24 női vezető szerte az országból, különböző szektorokból újra megkapja a lehetőséget a fejlesztési folyamatban való részvételre.

A cégen belül aktív, hosszú távú fejlődési ívbe illesztett coaching élet zajlik, ahol kiemelt szerepet kap az egyéni potenciál kibontakoztatása. Alulról és felülről jövő kezdeményezések integrálásával, külső és belső coachok együttes jelenlétével erősítik a coaching kultúrát.

businesswoman working on a mobile device

A nőnapkor meghirdetett csoportos coaching olyan népszerűségnek örvendett a résztvevői női vezetők körében, hogy az Ericsson úgy döntött újra meghirdeti a programot. A női vezetőknek most újra lehetősége nyílik részt venni ebben a kezdeményezésben, ezáltal is segítve önmagukat a céljaik elérésében. A 9 alkalmas programsorozat október közepén indul, résztvevőit pályázat során választják ki. Jelentkezni motivációs levélben kell 2016. október 12-ig. A csoportok
10 fősek (amiből 2 fő az Ericsson Magyarország vezetői közül kerül ki), a foglalkozások kéthetente, a délutáni/esti órákban zajlanak (16.30- 20.00 között) az Ericsson K+F Központjában (1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20.). 2016 őszén 3 csoport indul.

A csoportos coaching egy fejlesztő folyamat, ahol vezetői témákat (mint például munka magánélet integráció, vezetői szereppel kapcsolatos kérdések, konfliktuskezelés, személyes márka építés) beszélnek át, egyéni fejlődési célok mentén. A program során fejlődik az empátia, az együttműködés, a tudatosság, a problémamegoldás, és a coachkészségek. Használva a többi résztvevő erőforrásait, új perspektívákkal, meglátásokkal, ötletekkel gazdagodnak a csoporttagok.

int_brand_642_woman_blue_pen.tif;low

Mi történik majd a program során?

  • A program elején a résztvevők megállapodnak azokban az együttműködési elvekben, amelyek segítenek majd a közös munka során. Megkeresik a tanulási céljaikat, megnézik, hogy pontosan milyen eszközökkel fognak dolgozni, és gyakorlatot szereznek a használatukban.
  • Ezt követően a résztvevők által behozott vezetői dilemmákat dolgozzák fel, a csoport aktív támogatásával. A téma feltárásán túl, az érintett egy mélyebb megértéssel és konkrét akciótervvel távozik, miközben a többiek saját tapasztalataikkal, meglátásaikkal és különböző coaching eszközökkel segítik őt ebben a munkában. Az egyes történetekből mindenki tanul, hisz jellemzően olyan témák kerülnek napirendre, amelyekkel minden vezető találkozhat munkája során. Minden alkalom végén ezeket a tanulásokat a résztvevők szintetizálják és tudatosítják is.
  • A teljes programsorozat végén összegzik a közösen megtett utat, visszatekintenek a kitűzött tanulási célokra, a közös munkára, együttműködésre.
  • A program nem coach képzés, ugyanakkor a résztvevőknek a program során lehetőségük nyílik elsajátítani olyan készségeket, amelyek segítségével coach szemléletű vezető minőségükben fejlődnek.

Jelentkezés: Motivációs levélben (név, pozíció, cég, vezetői tapasztalat, jelenleg hány emberért felel, hogyan látja magát 3 év múlva, hogyan segíti a céljai eléréséhez ez program) maximum egy A4-es oldal terjedelemben a meghivo@ericsson.com címen „Női vezető coaching” tárgymegjelöléssel 2016. október 12-ig.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom