Connect with us

Ebből kiderül, hogy mennyire biztonságos most az internet

internet1

Dotkom

Ebből kiderül, hogy mennyire biztonságos most az internet

A Kaspersky Lab bemutatja az első kiberbiztonsági indexet.

Mennyire biztonságos jelenleg az internet? Hányan válhatnak gyanútlanul a kiberbűnözők áldozatává manapság? És hányan estek már áldozatul? A helyzet felméréséhez a Kaspersky Lab elindította a Kaspersky Kiberbiztonsági Indexet, az internet felhasználókra leselkedő jelenlegi kiberveszélyek első globális mérőjét.

A Kaspersky Lab társult a B2B International piackutató céggel, hogy rendszeres nagyméretű online felméréseket végezzenek különböző országokban azzal a céllal, hogy értékeljék az internet felhasználók online viselkedését, aggodalmaikat, problémáikat és hogy hogyan védekeznek a lehetséges veszélyekkel szemben. A Kaspersky Cyber security Index ezeken az adatokon alapszik, melyeket felhasználók ezreitől gyűjtöttek a világ minden tájáról.

kasperskybiztonsag

Az index három félévente mért mutatóból áll, melyek segítségével felügyelhető az átlagos internet felhasználók kockázati szintje.

·       Az Aggodalom Indikátor az emberek azon százalékát mutatja, akik úgy hiszik, hogy kibertámadás célpontjai lehetnek. Ez az indikátor jelzi, hogy a felhasználók mennyire vannak tisztában a veszélyekkel.

·       Az Áldozat Indikátor azonosítja a felhasználók pontos számát, akiket valamilyen kibertámadás ért az adott kutatási időszakon belül – például adatszivárgás vagy online zsarolás.

·       A Védelem Indikátor azon felhasználók számát mutatja, akik valamilyen biztonsági megoldást telepítettek azokra a készülékekre, amelyeken az internetre kapcsolódnak. Ez az adat a számítógépeket és a mobilkészülékeket is tartalmazza.

A Cybersecurity Index (melynek pontos számadatai a következők: 21%-29%-60%) egy részletes felmérésen alapszik, melyet 2016 augusztusában végeztek 21 országban. Az adatok szerint öt felhasználóból csak egy (21%) hiszi, hogy valamilyen online veszélynek van kitéve. Ugyanakkor a felhasználók majdnem egy harmada (29%) esett a kiberbűnözők áldozatául (8%-nak törték fel valamilyen profilját és 22%-nak fertőzte meg készülékét vírus). Habár a felhasználók csak 60%-a telepített biztonsági megoldásokat az összes készülékre, melyeken az internetre kapcsolódnak. Az index bizonyítja, hogy manapság sok felhasználó alábecsüli a kiberveszélyek súlyosságát. Ez a hozzáállás szükségszerűen hatással van a biztonságukra.

“Azért alkottuk meg az indexet, hogy felhívjuk a felhasználók, a média és a kereskedők figyelmét a kiberbiztonság fontosságára. Úgy hisszük, hogy manapság sok felhasználó nem számít arra, hogy kibertámadás áldozata lehet, ezért nem telepítenek biztonsági megoldásokat készülékeikre és felelőtlenül viselkednek online. Ez könnyű célponttá teszi őket a kiberbűnözők számára. Az index tükrözi ezt a hozzáállást: manapság az emberek 29%-át éri online támadás. Az összes internet felhasználót arra ösztökélünk, hogy javítsanak a kiberbiztonságukon és viselkedjenek felelősségteljesebben saját és szeretteik biztonságának érdekében. A biztonság közös felelősség” mondja Andrei Mochola, a Kaspersky Lab fogyasztói osztályának vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom