Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még több helyre juthat el a szupergyors mobilinternet

Dotkom

Még több helyre juthat el a szupergyors mobilinternet

A Samsung és a Mobile TeleSystems együttműködik a következő generációs technológiák fejlesztésében.

A Samsung Electronics és a Mobile TeleSystems (MTS), Oroszország és a FÁK vezető telekommunikációs szolgáltatója ma bejelentették, hogy az új telekommunikációs technológiák közös fejlesztése és tökéletesítése céljából együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá.

A megállapodás azokra a technológiákra vonatkozik, amelyek már elengedhetetlenek a fejlett kommunikációhoz, beleértve a fejlett Carrier Aggregation (vivőfrekvenciasáv-kapcsolódás), a Multiple-Input Multiple Output (több bemenet, több kimenet, MIMO) technológiákat, az LTE Broadcast (eMBMS), a Multi-path TCP (MPTCP), valamint a IoT technológiákat, úgymint az NB-IoT és az LTE-Machine. A két cég több tesztelést végez majd az adatkommunikáció sebességének növelésére, a fejlett Carrier aggregation, MIMO és MPTCP technológiák alkalmazásával továbbfejlesztve a 4G infrastruktúrát.

internettelenor

A Samsunggal való együttműködéssel az MTS előtt még szélesebb lehetőségek nyílnak meg az új szolgáltatások és alkalmazások – például az IoT – terén. Az együttműködési szándéknyilatkozatban számos IoT hálózati technológia szerepel, a többi között a 3GPP alapú NB-IoT és LTE-M. Mivel a hálózati követelmények, úgymint az adatsebesség, a spektrális sávszélesség és az akkumulátor-élettartam eltér a különféle IoT felhasználási esetekben, az MTS és a Samsung minden egyes üzleti megoldásnál megkeresi és kiválasztja a mindkét fél számára legalkalmasabb technológiát.

Mivel az 5G jelentős szerepet fog játszani az alacsony késleltetésű, ultragyors, új spektrális hatékonyságú adatkommunikációban, a két cég az 5G fejlesztésén is együtt fog dolgozni, új lehetőségeket teremtve az 5G teszteléssel.

5g

A Samsung és az MTS 2013 óra működik együtt LTE hálózatok létesítésében Oroszország Északnyugati Szövetségi Körzetének városaiban, beleértve egyebek mellett Szentpétervárt, Komiföldet és a leningrádi, pszkovi, arhangelszki, murmanszki területeket. A két cég tovább fogja bővíteni kölcsönös, hosszú távú üzleti együttműködését, az 5G-t helyezve a középpontba.

A 21. század első évtizedének végétől fogva a Samsung folyamatosan fektetett be az 5G technológiákon alapuló kísérletekbe és kutatásokba, 2014 óta az 5G piaci értékesítésére helyezve a hangsúlyt. Az erőfeszítések révén a Samsung mérföldkőnek számító 5G technológiai fejlesztései közé tartozott a világ első handover bemutatója multi-cell mmWave hálózatban, egy 5G csatornamodellező eszköz, amely jelentősen csökkenti az 5G hálózatok tervezésének idejét és munkaigényét, valamint az eszközök és berendezések miniatürizálásához elengedhetetlen RF technológia. Ezen kívül a Samsung fontos szerepet játszott a 3GPP szabványok megalkotásában, és alapvető szabadalmakkal rendelkezik az 5G szabványok terén, amelyek várhatóan 2018-ban kerülnek véglegesítésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés