Connect with us

Elon Musk meghódítaná a Marsot

spacex1

Dotkom

Elon Musk meghódítaná a Marsot

Néhány évtizeden belül eljuttatná az embert a Marsra a szakember.

Elon Musk komolyan gondolja, hogy az ember benépesítheti a Marsot. A Tesla és a SpaceX atyja a Nemzetközi Űrkutatási Konferencián beszélt arról, hogy szerinte 2060-ra már emberek élhetnének a vörös bolygón.

A szakember szerint a planéta azért is ideális, mert viszonylag közel van, emellett hasonló a nappalok hossza is, sőt, még vizet is találhatunk. Egyedüli problémának a hőmérsékletet tartja, ám szerinte idővel a bolygó felmelegítése is megoldható lesz.

Persze az ő szempontjából elsősorban az utaztatás megoldása a legfontosabb, ezen pedig már aktívan dolgoznak a kutatói. Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy egy személy utaztatása körülbelül 10 milliárd dollárba kerülne, ez pedig érthető módon elképesztően sok, ha tömegeket szeretnénk átvinni a vörös bolygóra. Szerinte ezt az elkövetkező években 200 ezer dollárra is le lehetne vinni, ami már jóval elfogadhatóbb ár.

Nem meglepő módon a szakember videón be is mutatta az űrjárműre vonatkozó elképzeléseit, a hatalmas méretű szerkezet pedig nemcsak kiterjedésével, de használhatóságával is felkelti a figyelmet. Ahelyett ugyanis, hogy alig egyetlen utazás során a “kukában” végezné az űrhajó, a tervek szerint 12-15 utat is kibírna, ami jelentős spórolást eredményezhet. Egy út során 100 embert szállítana az eszköz, az utazás pedig 80-115 nap között alakulhat.

spacex1

Érdekesség, hogy Musk szerint a Marson is termelhetnének üzemanyagot a jármű számára, bár az nem világos pontosan, hogy mivel, de valószínűleg metánban gondolkodnak. Az út során egyébként napelemek is segítenék az űrhajó energiaellátását.

Persze ezek még csak tervek, a jövőben komoly nehézségeket kell leküzdeni a mérnököknek, ám biztosak lehetünk abban, hogy a SpaceX nem adja majd fel és az elkövetkező évtizedekben sok érdekességet láthatunk majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom