Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elon Musk meghódítaná a Marsot

Dotkom

Elon Musk meghódítaná a Marsot

Néhány évtizeden belül eljuttatná az embert a Marsra a szakember.

Elon Musk komolyan gondolja, hogy az ember benépesítheti a Marsot. A Tesla és a SpaceX atyja a Nemzetközi Űrkutatási Konferencián beszélt arról, hogy szerinte 2060-ra már emberek élhetnének a vörös bolygón.

A szakember szerint a planéta azért is ideális, mert viszonylag közel van, emellett hasonló a nappalok hossza is, sőt, még vizet is találhatunk. Egyedüli problémának a hőmérsékletet tartja, ám szerinte idővel a bolygó felmelegítése is megoldható lesz.

Persze az ő szempontjából elsősorban az utaztatás megoldása a legfontosabb, ezen pedig már aktívan dolgoznak a kutatói. Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy egy személy utaztatása körülbelül 10 milliárd dollárba kerülne, ez pedig érthető módon elképesztően sok, ha tömegeket szeretnénk átvinni a vörös bolygóra. Szerinte ezt az elkövetkező években 200 ezer dollárra is le lehetne vinni, ami már jóval elfogadhatóbb ár.

Nem meglepő módon a szakember videón be is mutatta az űrjárműre vonatkozó elképzeléseit, a hatalmas méretű szerkezet pedig nemcsak kiterjedésével, de használhatóságával is felkelti a figyelmet. Ahelyett ugyanis, hogy alig egyetlen utazás során a “kukában” végezné az űrhajó, a tervek szerint 12-15 utat is kibírna, ami jelentős spórolást eredményezhet. Egy út során 100 embert szállítana az eszköz, az utazás pedig 80-115 nap között alakulhat.

spacex1

Érdekesség, hogy Musk szerint a Marson is termelhetnének üzemanyagot a jármű számára, bár az nem világos pontosan, hogy mivel, de valószínűleg metánban gondolkodnak. Az út során egyébként napelemek is segítenék az űrhajó energiaellátását.

Persze ezek még csak tervek, a jövőben komoly nehézségeket kell leküzdeni a mérnököknek, ám biztosak lehetünk abban, hogy a SpaceX nem adja majd fel és az elkövetkező évtizedekben sok érdekességet láthatunk majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés