Connect with us

Van egy település, ahol már elérhető a szupergyors internet

internet_1

Dotkom

Van egy település, ahol már elérhető a szupergyors internet

Óföldeákon átadták a Szupergyors Internet Program első megvalósult fejlesztését.

Az Invitel a Széchenyi 2020 Program keretében kiírt pályázat első és második körének eredményeként 11 járás közel 100 településére vonatkozóan 1,95 milliárd forint értékű európai uniós forrást nyert el legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére, melynek köszönhetően újabb területekre juttathatja el a minőségi, gyors internetszolgáltatást. A távközlési társaság a makói járásban már az első körös eredmények kihirdetése után elindította a tervezési munkálatokat és a szerződéskötést követően, Óföldeákon a kivitelezés is elkezdődött. Az új, korszerű hálózat kiépítését a napokban fejezték be és 2016. szeptember 21-én, szerdán már át is adták a település lakóinak.

A Szupergyors Internet Program a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia Digitális Infrastruktúra pillérének fontos eleme. Célja, hogy az Európai Unió Digitális Menetrendjével összhangban 2020-ra az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább 30 Mbit/s sebességű, megbízható internetszolgáltatás.

fast-internet_1024

Az Invitel teljes mértékben támogatja a kormányzati törekvéseket, amelyek a szélessávú internet szolgáltatást valamennyi hazai háztartás, vállalkozás és intézmény számára elérhetővé teszik, elősegítve ezzel Magyarország digitális felzárkóztatását. A társaság ezért eddigi, saját forrásból megvalósított hálózatfejlesztései mellett számos régióban nyújtott be pályázatot a Szupergyors Internet Program keretében. Az első és második körben meghirdetett régiókra vonatkozó eredmények szerint az Invitel sikerrel pályázott a következő járásokban – Makó, Szeghalom, Ajka, Békés, Dunaújváros, Gyula, Jászberény, Mezőkovácsháza, Szarvas, Szeged, Várpalota – melyek közül első körben a makói járásban kezdte meg a korszerűsítési munkálatokat. Óföldeák településen már át is adták az újonnan fejlesztett, modern internethálózatot.

„Célunk, hogy a rendelkezésre álló források felhasználásával minél több háztartás és kisvállalat számára elérhetővé tegyük az Invitel szolgáltatásait. Éppen ezért újabb mérföldkőnek tekintjük, hogy a korábbi hetek munkájának eredményeként, elsőként Óföldeákon, már át is adhattuk a Szupergyors Internet Program keretében fejlesztett korszerű internethálózatot. A fejlesztéssel elősegítjük a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz való hozzáférést azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt megoldható” – fogalmazott David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

Az Invitel által fejlesztett hálózat korszerű technológiai megoldást nyújt az Óföldeákon élők és az ott működő vállalkozások számára. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeként mától a település teljes területén elérhető a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a vezetékes telefonálás lehetősége.

internet_1

„Örömmel tölt el bennünket, hogy az Invitel a SZIP program keretében elsőként Óföldeákon építette ki korszerű, újgenerációs hálózatát, így a helyiek számára is elérhetővé válnak a gyors internet és a minőségi televíziózás előnyei” – mondta el Simonné Sinkó Erika, Óföldeák polgármestere.

„Szerencsés helyzetben voltunk, hogy Óföldeákon ilyen rövid idő alatt sikerült elvégeznünk a fejlesztési munkálatokat és bekapcsolhattuk a települést az ország szélessávú internethálózatának vérkeringésébe. A kedvező műszaki feltételek mellett a Gyopárosi Kábeltelevízió Kft. is közreműködött a megvalósításban” – mondta Iski István, az Invitel lakossági és kisvállalati marketingigazgatója.

Óföldeák mellett további, közel 100 településen fejleszt az Invitel a Szupergyors Internet Program keretében. Az Invitel jelenleg is gőzerővel dolgozik ezek megvalósításán, ami több éves projektet jelent.

Az Invitel 2012-ben intenzív hálózatfejlesztési programot indított, melynek megvalósítását a 2015 és 2016-os évben felgyorsította. Mindezt a növekvő sávszélesség igény, illetve a tartalomfogyasztási, televízió-nézési szokások átalakulása, valamint a HD tartalmak térnyerése indokolta. Az Invitel saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatás, valamint a minőségi televíziózás alapjául szolgáló technológiát. Ez a lendület a SZIP program és saját fejlesztések keretében töretlenül folytatódik a következő hónapokban is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő