Connect with us

Ha sokat ülsz autóban, ezeket a programokat töltsd le a telefonodra!

o-TEXTING-DRIVING-facebook

Dotkom

Ha sokat ülsz autóban, ezeket a programokat töltsd le a telefonodra!

Bár vezetés közben a mobilt nyomkodni szigorúan tilos, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének igazán hasznos, autózás során használható alkalmazások, amelyekkel nemcsak az utazás, de a parkolás is megkönnyíthető. Mostani írásunkban ezért 5 ilyen alkalmazást gyűjtöttünk össze:

waze-iphone-app-3

1. Ne állj dugóban

Mi sem bosszantóbb annál, mintha egy alig 20 perces út 1,5 órásra nyúlik, mivel belefutunk egy óriási dugóba. Itt jön a képbe a Waze, a navigációs program ugyanis a felhasználók mozgására illetve visszajelzéseire épít, így mindig pontos képet kaphatunk arról, hogy hol épp mekkora a forgalom. Mivel pontosan tudja, hogy hol milyen a forgalom, ezért mindig megtalálja a lehető leggyorsabb útvonalat. Ezért egyáltalán nem ritka, hogy út közben tervezi újra az útvonalat, ha épp torlódást érzékel a közelben.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is.

traffihunger

2. Előzd meg, hogy bemérjenek

Ugyan a Waze is képes a közelben lévő traffipaxok jelzésére, ebben a kategóriában a legjobb a magyar fejlesztésű Traffi Hunter, amely minden konkurensénél hatékonyabb. A folyamatosan frissülő lista mellett különféle jelzéseket is beállíthatunk, így előre jelezhet a telefon, ha nem kívánt ellenőrzés van a közelben. Az is hasznos, hogy akár folyamatosan ébren tarthatod a kijelzőt, így egy átlagos hazaút során sem futsz bele váratlan traffipaxokba.  Természetesen navigációs alkalmazásként is használható a Traffi Hunter, így ha kedved tartja, a traffipaxok megkeresése után egy közeli gyorsétterembe is eljuthatsz.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is.

unnamed

3. Vedd fel, hogy mi történik az úton

Az ugye senki számára nem újdonság, hogy az utakon azért nem minden a KRESZ szerint történik, szabálytalanságok tucatjaival találkozunk egy-egy út során.  Itt jön a képbe a CamOnRoad amely fedélzeti kamerát varázsol a mobilunkból. A program folyamatosan rögzíti, hogy mi történik előttünk, így egy baleset esetén könnyen bizonyíthatjuk az igazunkat. Ha esetleg nincs sok tárhely a mobilodon, akkor sem kell aggódni, hiszen a 720p felbontás mellett 480p és 288p is elérhető.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is.

elsosegely

4. Segíts, ha baj van

Minden autós okostelefonjára ajánljuk az Elsősegélyt, ez az alkalmazás ugyanis pontosan azt tudja, amit a neve ígér, azaz segít a bajban. Legyen szó akár egyszerű praktikákról vagy épp egy súlyos baleset helyszínén történő életmentésről, minden esetben elolvashatjuk, hogy mit érdemes tenni. Sőt, a mentőket is azonnal hívhatjuk, így az elsősegély megkezdésekor már úton lehet a segítség.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is.

parkolasapp

5. Ne felejtsd el elindítani a parkolást

Már régóta nem menő apróval fizetni a parkolást, hiszen egy SMS elküldésével is elindíthatjuk a számlálót. Igen ám, de velem is több ízben előfordult már, hogy véletlenül rossz zónára indítottam el, ilyenkor a klassz mikuláscsomag nézett velem farkasszemet a szélvédőn, pluszban pedig a felesleges parkolást is levonták. Ezen segít a Nemzeti mobilfizetési rendszer alkalmazása, amely a megadott zónának megfelelően, 15 perctől akár 3 óráig is elindítja nekünk a parkolást. Bónuszként pedig még autópálya-matricát is vásárolhatunk vele.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom