Connect with us

Ezen a területen is egyre égetőbb a digitalizáció

energiaszektor

Dotkom

Ezen a területen is egyre égetőbb a digitalizáció

Nagymértékű versenyelőnyt eredményez a digitalizáció az energia szektorban.

Az adminisztrációs folyamatok javítása, a döntéstámogatás, valamint az ellenőrzés és az általános működési folyamatok területén várható digitalizációs fejlesztés az energiaszektorban a következő 1-3 évben – derült ki a Siemens Zrt. megbízásából a hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatásból. A fejlesztésekre a vállalatok jellemzően árbevételük 1-2 százalékát fordítják majd.

Az energia szektorban működő szervezeteket is vizsgálta a Siemens Zrt. 5 területen (egészségügy, közlekedés, energiaágazat, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés) lefolytatott reprezentatív kutatása. A kvantitatív elemzés szerint az energia szektorban működő szervezetek 70%-a már több mint 5 éve  kiemelten foglalkozik a digiztalizációval, míg az összes megkérdezett cégnek ez mindössze 44%-ára igaz.

energiaszektor

A GKI Digital által megkérdezett hazai energiaipari vállalatok számára a digitalizációs fejlesztések nyújtotta lehetőségek elsősorban az ellenőrzés, az adminisztráció és a döntéstámogatás területén fontosak. A következő 1-3 évben is ezeken a területeken terveznek beruházásokat.

A fejlesztések oka, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint nagymértékű versenyelőnyt jelent a digitalizáció, de fontos szempont a piaci elvárások teljesítése, az ügyféligények kiszolgálása, valamint az adminisztrációs költségek csökkentése és a tulajdonosi elvárások teljesítése is. Azok a vállalatok, amelyek nem terveznek digitalizációs fejlesztéseket, 100 százalékban az anyagi források hiányára hivatkoztak. Emellett a megkérdezettek szerint a digitalizáció megvalósítása során kiemelten kell kezelni az ismereti hiányosságokat, a megtérülési bizonytalanságokat és a képzett munkaerő hiányát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat

Dotkom